Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Od července čeká Budějce těžká zkouška, začne stavba preferenčního pruhu na Husově třídě

Pro cestující využívající městskou hromadnou dopravu v Budějcích se v brzké době opět o něco zlepší dojezdový čas do cíle. V nejbližší době začne výstavba preferenčního pruhu pro autobusy a trolejbusy projíždějící přes Husovu třídu. To však s sebou nese nemalé potíže pro dopravu v krajské metropoli.

„Komplikace dopravy stavba určitě přinese. Potíže mohou obyvatelé a návštěvníci města očekávat v úseku od Mariánského náměstí na Husovu třídu až k Dlouhému mostu. Pracovat by se zde mělo po celé prázdniny,“ říká náměstek primátora pro investice Petr Holický.

Od pondělí až do konce června bude u Perly vybudována přechodná světelná křižovatka, k tomu se budou instalovat i příslušné dopravní značky. Už od té doby tak může docházet ke komplikacím na silnicích a je potřeba počítat i s možným zdržením v ulicích Holečkova a Resslova a v úseku od Krajinské až k Perle.

Se začátkem prázdnin se vypnou semafory na světelné křižovatce ulic Husova - Pražská a Pražská - Krajinská. Začne tím úplná uzavírka Husovy třídy od Resslovy ulice až po Mariánské náměstí. Do míst se dostane pouze dopravní obsluha. Náhradní trasa povede od Perly přes ulice Holečkova a Resslova. To bude platit až do 10. srpna.

Na Mariánském náměstí také nepůjde odbočit směrem vlevo na křižovatce s Krajinskou ulicí a 28. října. Z České ulice se pak od Hroznovy ulice stane obousměrná, jelikož nepůjde vyjíždět na Husovu třídu. Omezí se tím v tomto úseku stání a parkování.

Prvních dvanáct červencových dní povede přes stanovenou objízdnou trasu rovněž autobusová doprava. Zastávky budou zřízeny mezi Resslovou ulicí a Jiráskovým nábřežím. Na Husově třídě se v tu dobu budou provádět výkopové práce, přetrolejování a začne výstavba nového signalizačního zařízení.

Druhé červencové pondělí se však městská autobusová doprava na Husovu vrátí, pro ostatní ale nadále bude platit objížďka. Na Husově třídě totiž budou probíhat další stavební práce. Vzniknou nové ostrůvky, dojde k opravě těch současných a rekonstrukce se dočká i kanalizace. To nejhorší by mělo řidičům skončit 10. srpna, kdy se na Husovu třídu vrátí veškerá doprava. Další úpravy už proběhnou za normálního provozu.

„Podle harmonogramu by měla celá stavba skončit v poslední srpnový den. Naše akciová společnost si je ovšem vědoma omezení, která obyvatelům města i jeho prázdninovým návštěvníkům bude stavba přinášet, a tak se rozhodla udělat vše pro to, aby dílo dokončila ještě před zahájením letošní Země živitelky. Předpokládaný termín dokončení stavby je úterý 25. srpna,“ říká mluvčí stavební firmy EDIKT Jitka Dvořáková.

Štítky České Budějovice, doprava, Mariánské náměstí (Brno), Dlouhý most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Vrbenský

Velký problém s omezením provozu v místech rekonstrukce vzniká množstvím přechodů pro chodce. Tuším, že je jich 5.

Pondělí, 22. června 2015, 12:54Odpovědět

Od července čeká Budějce těžká zkouška, začne stavba preferenčního pruhu na Husově třídě  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.