Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motoráci porazili v přípravě fotbalovou Spartu

První vítězství v nové sezoně oslavili hráči Motoru na zeleném pažitu. Na hřišti Slavie u Malého jezu porazili pražskou Spartu. I když to byla jedenáctka žen. Budějčtí hokejisté zvítězili 6:3.

Zápas začal ve velkém tempu a za odpálené pyrotechniky fanoušků Motoru. V tu chvíli se zrodila první obrovská šance. Tomáš Nouza ale nedostál své pověsti střelce a sparťanskou gólmanku v samostatném úniku neprostřelil. Poté přišel trest. Z rohového kopu se Pražanky dostaly do vedení.

V 17. minutě vyrovnal Ján Mucha, když se trefil přesně placírkou. „Nouzík to zatáhl skvěle po lajně, nacentroval před bránu a já to trefil z první. Celkem jednoduchý gól,“ popsal svoji branku střelec Mucha.

Po dalším rohovém kopu šly sparťanky opět do vedení. Hokejisté si ale opět připravili odpověď. Na 2:2 vyrovnal obloučkem Tomáš Nouza, kterého po několika akcích nezastavil praporek pomezního.

Po půl hodině šli Budějčáci konečně do vedení. Tentokrát se prosadil Luboš Rob. Ženám v rudém dresu se ale podařilo do konce poločasu ještě vyrovnat.

Druhý poločas byl už jasně v režii hokejistů. Lukáš Žálčík se prosadil poprvé v dresu s velkým M na prsou a poslal tak domácí borce do vedení. O pár minut později šli hokejisté do dvoubrankového vedení. Přesný zásah si připsal Marek Vaniš.

Sparťanky se ale přesto nevzdávaly a Ondřej Bláha v brance Motoru musel předvést několik skvělých zákroků a potvrdil, že by se neztratil ani ve fotbalové brance.

I když na konec zápasu poslal realizační tým Sparty do pole 15 hráček, Motor se dokázal opět prosadit a dát tak konečnou podobu výsledku – 6:3.

Následné penalty už byly v režii hostujících fotbalistek.

„Byla to naše první výhra v nové sezoně, i když pouze fotbalová. Bylo to příjemné zpestření letní přípravy. Hlavně, že se nikdo nezranil. V noze to totiž moc nemáme,“ zhodnotil utkání Mucha.

Zápas byl také prestižní pro Dušana Žovince, jelikož jeho otec je v realizačním týmu fotbalistek. Úspěšnější byl tedy mladší z rodu Žovinců, kterého z lavičky koučoval Karel Poborský.

Napsali Aleš Skok a Jaroslav Pešek

Štítky AC Sparta Praha, fotbal, Madeta Motor České Budějovice, hokejista, SK Slavia Praha, Ján Mucha, Tomáš Nouza, Luboš Rob, Karel Poborský, Dušan Žovinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoráci porazili v přípravě fotbalovou Spartu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.