Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Družba se rekonstruuje, hotovo bude v únoru příštího roku

U obchodního centra Družba se před pár dny rozjely stavební práce a někteří čtenáři Budějcké Drbny by rádi věděli, co že se to tam vlastně staví a zda je bude stavba nějak omezovat. Proto jsme se celé věci podívali na zoubek.

Budova obchodního domu Družba včetně přilehlého podzemního a nadzemního parkoviště je ve vlastnictví spotřebního družstva Jednota České Budějovice, které se coby investor stavby rozhodlo zrekonstruovat druhé nadzemní podlaží a také část přízemí za účelem zřízení administrativních prostor družstva. Obyvatele Budějc omezí stavba minimálně.

Asi největším omezením bude uzavření nadzemního parkoviště, které by mělo trvat až do září letošního roku. V této době tady budou probíhat úpravy a nebude tak možné zde parkovat. Po dokončení rekonstrukce parkoviště bude pro veřejnost přístupná jen nadzemní část, podzemní parkoviště bude vyhrazeno pro účely Jednoty.

Po dobu rekonstrukce nebude nijak narušen provoz prodejny Jednota ani obchodní pasáže, přičemž vstup do objektu bude možný jen z jedné strany a bude viditelně vyznačen. Vše by mělo být hotovo do února 2016.

Napsal Jaroslav Pešek

Štítky Drbna.cz, České Budějovice, Jaroslav Pešek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Družba se rekonstruuje, hotovo bude v únoru příštího roku  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.