Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zaměstnanci pomohli charitě i handicapovaným

Jedenáct šeků na celkem 330 tisíc korun si z rukou ředitele Jaderné elektrárny Temelín Bohdana Zronka přezvali její zaměstnanci. Nešlo přitom o mimořádné prémie. Peníze mají sloužit potřebným a veřejně prospěšným institucím, mezi kterými nechybí například charity, nebo handicapovaní florbalisté.

Boj včelařů s varoázou, příspěvek na činnost speciální kavárny pro seniory, podpora vozíčkářů – florbalistů. To jsou jen některé z projektů, které prosadili a podpořili zaměstnanci elektrárny Temelín v rámci takzvaných zaměstnaneckých grantů.  „Nikdy nevím, co mě v životě potká. Zatím jsem zdravý, ale když vidím, jak může být pro vozíčkáře sport důležitý, tak ten návrh doslova nešlo nepodat. A příjemně mě překvapilo, kolik zaměstnanců smýšlí podobně,“ hodnotí výsledek intranetového hlasování šéf temelínských fyziků Daniel Ernst.

Systém zaměstnaneckých grantů, kdy každý z pracovníků může požádat o peníze na konkrétní projekt a záleží jen na něm, zda pro něj v rámci hlasování uvnitř firmy získá podporu, patří mezi nejúspěšnější projekty Nadace ČEZ. Ve chvíli hlasování zažívala vnitřní síť Skupiny ČEZ mimořádný nápor, zaměstnanci během několika dní poslali 16 625 hlasů a podpořili 101 žádostí, jedenáct z nich na jihu Čech. Na pomyslných stupních vítězů se tak ocitli například i včelaři z Albrechtic nad Vltavou, kteří peníze použijí na boj s nemocí včel – varoázou. „Myslel jsem si, že si jen málokdo uvědomuje, jak moc je chov včel důležitý pro všechny z nás. Projekt ale zcela spontánně podpořily stovky kolegů, takže mám radost, že jsem se mýlil,“ neskrýval spokojenost při přebírání šeku technický kontrolor František Musil.

Systém pomoci okolí prostřednictvím zaměstnanců maximálně podporuje i management největší české energetické firmy. Podle ředitele Temelína Bohdana Zronka patří zodpovědnost a starost o ostatní k žádaným vlastnostem u zaměstnanců. „Pro mě je skvělé, že se mnozí z nás zajímají o to, co se děje kolem nich, a není jim to lhostejné. Že se starají o druhé a dokáží s tím seznámit, a doufám i strhnout, své kolegy,“ uvádí doslova.

Peníze nyní začínají organizace v celých jižních Čechách postupně čerpat. A projekt je podle pracovníků nadace natolik úspěšný, že ještě před oficiálním ukončením letošního ročníku už někteří ze zaměstnanců začali oslovovat své kolegy s projekty připravenými pro případ, že stejné grantové řízení otevře Nadace ČEZ i v příštím roce.

Štítky temelín, peníze, projekt, Jaderná elektrárna Temelín, včelařství, ČEZ, František Musil, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaměstnanci pomohli charitě i handicapovaným  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.