Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dynamo dohnalo dvougólovou ztrátu a ze Sokolova si odváží bod

Na hřiště druhého Sokolova odjeli hráči českobudějovického Dynama v rámci dalšího kola Fotbalové národní ligy. Ačkoliv lépe začali a dostali se do vedení 1:0, Sokolov otočil stav na 3:1 a vypadalo to na další tři body pro domácí. Hosté se ale vzpamatovali a díky Jakubu Hricovi vyrovnali na konečných 3:3.

Hned v první minutě viděl domácí hráč Machek žlutou kartu, za zbytečné šlápnutí na kapitána Dynama Jana Šimáka. První zajímavější situace přišla v sedmé minutě. Sokolovský Manzia dostal balón na hranici vápna, kde si ho elegantně zpracoval a z otočky vystřelil přímo do rukavic dobře postaveného Křížka. Utkání se hrálo ve velmi svižném tempu a oba týmy se snažily útočit. Ve 25. minutě se tak hostující Dynamo dostalo do vedení. Pešek poslal centr do vápna, kde chyboval domácí brankář Belaň a Richard Kalod tak neměl problém zasunout balon do brány – 0:1. Z vedení se Jihočeši radovali pouze osm minut. Hostující obrana odvrátila centr na hranici vápna, kde se míče chopil Lukáš Pouček a přesnou střelou k tyči nedal Křížkovi šanci a vyrovnal – 1:1. Stejný hráč se prezentoval střelou z dvaceti metrů, ale Křížek jen tak tak míč vyrazil na roh. Z následného rohového kopu se dostal k hlavičce Tůma a trefil tyč. Dvě minuty před koncem se Sokolovu podařilo otočit skóre. Bijde Manzia byl úplně volný ve vápně hostů a hlavou zakončil přesně tam, kam chtěl – 2:1. Do kabiny tak šli spokojenější domácí fotbalisté.

Do druhého poločasu vstoupili České Budějovice s jednou změnou. Fundu nahradil Benát. Ani to ovšem nepomohlo a do první vážnější šance se dostal Sokolov. Pouček centroval a Manzia zakončil jen těsně vedle Křížkovy svatyně. Poté už domácí odskočili na rozdíl dvou branek. Manzia dostal rychlou přihrávku středem hřiště a před Křížkem přistrčil balon na úplně volného Lukáše Poučka, který snadno skóroval do prázdné brány – 3:1. A Sokolov měl další šanci. K přímému kopu z 25 metrů se postavil Machek a jen díky skvělému Křížkovi míč neskončil v síti. Poté se dostali do šance také hostující fotbalisté. Dvořák poslal centr do vápna domácích a Kalod hlavičkoval. Belaň však jeho pokus vytěsnil konečky prstů. Dynamo po třech inkasovaných brankách bylo lepším týmem a převzalo otěže zápasu. Další šanci si připsal Šimák, který střelou zpoza vápna trefil tyč. Po Šimákově střele přišla příležitost domácích. Pouček centroval do vápna, kde málem skórovali Kosak s Manziou, ale míč skončil mimo tři tyče. Čtvrt hodiny před koncem Dynamo snížilo. Ve vápně se najednou vynořil Jakub Hric a bez problémů snížil – 3:2. A o čtyři minuty později bylo vyrovnáno! Po rohu se prosadil opět Jakub Hric 3:3.

Do konce utkání už padaly pouze žluté karty a oba týmy tak braly po jednom bodu.

FK Baník Sokolov - SK Dynamo České Budějovice 3:3

Góly: 33. Pouček, 43. Manzia, 56. Pouček – 25. Kalod, 75. Hric, 79. Hric. ŽK: 3:3 (Machek, Vondráček, Prošek – Dvořák, Novák, Wermke). Rozhodčí: Orel – Pilný, Arnošt. Diváci: 1047

FK Baník Sokolov: Belaň – Prošek, Vondráček, Tůma, Urma – Vrtělka, Machek – Kosak (88. Dřížďal), Dvořák II., Pouček (76. Kratochvíl) – Manzia (81. Procházka)

SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Dvořák, Karafiát, Novák, Hric – Lima (73. Pasecký), Pešek, Šimák, Funda (46. Benát) – Jurdík (64. Wermke), Kalod.

 

Autoři

Štítky HC Baník Sokolov, HC Dynamo Pardubice, 2. česká fotbalová liga, Jan Šimák, Richard Kalod, SK Dynamo České Budějovice, FK Baník Sokolov, Kosaka, Lima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo dohnalo dvougólovou ztrátu a ze Sokolova si odváží bod  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.