středa 8. dubna 2020 Ema

Českobudějovická nemocnice bude mít po osmi letech vlastní kuchyni

Výrazný posun v nabídce a kvalitě stravování chystá Nemocnice České Budějovice. Pacienti a zaměstnanci budou moci již v tomto roce využívat dva nové gastronomické provozy. V dubnu bude otevřeno bistro, od září se začnou vařit jídla v nové nemocniční kuchyni.

„Po letech, kdy investice nemocnice směřovaly zejména do zkvalitnění medicínské péče a podařilo se tak vytvořit špičková pracoviště vybavená moderní technikou, chceme zásadním způsobem vylepšit i ostatní provozy. Intenzivně pracujeme například na vybudování vlastní kuchyně, která začne fungovat letos po letních prázdninách v pavilonu T 14,“ říká místopředseda představenstva akciové společnosti Nemocnice České Budějovice Martin Bláha.

Kuchyně se do nemocnice vrátí po zhruba osmi letech. Tehdy dosluhující provoz nahradily služby kuchyně menzy Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, odkud se uvařená strava dosud dopravuje do nemocnice.

„Rekonstrukce našeho gastroprovozu umožní mít kuchyni plně ve vlastní režii a pružně tak ovlivňovat sortiment a kvalitu jídel. Sníží se náklady na provoz stravování a současně zvýší právě kvalita a pestrost připravované stravy, což ocení pacienti i naši zaměstnanci. Přání a chuť uspokojí mimo jiné také rozšíření nabídky o jídla bez objednávky,“ zdůrazňuje.

V současnosti je již dokončena přípravna studené kuchyně a skladové hospodářství a finišují stavební práce na zázemí stravovacího provozu. Ještě v únoru se začne pracovat na prostorách pro novou varnu. O prázdninách je v plánu instalace vybavení. Od září již bude nová nemocniční kuchyně připravovat denně 800 porcí hlavního jídla pro zaměstnance nemocnice a 1200 porcí pro pacienty.

Již za dva měsíce zkvalitní stravovací služby v nemocnici nové bistro. Po stavebních úpravách bude fungovat v objektu v krásném prostředí nemocničního parčíku v sousedství pavilonu C.

„Pacienti, zaměstnanci a návštěvníci nemocnice si zde budou moci vybrat ze sortimentu lehkých a zdravých pochutin. V nabídce bistra, které bude provozovat společnost Madeta, se počítá rovněž s ovocnými či zeleninovými saláty, zdravými zákusky a pečivem či nabídkou, která bude odpovídat sezonnosti. Chybět nebude ani dobrá káva,“ vysvětluje manažerka spokojenosti pacientů a zaměstnanců Iva Nováková.

Otevřeno zde bude každý den a provozní doba pokryje čas snídaní, obědů i odpoledních svačin. Kromě vnitřních prostor, kde své místo najde i dětský koutek, bistro nabídne také sezení na přilehlé terase.

Tisková zpráva

Štítky Nemocnice České Budějovice, kuchyně, zdravé bistro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Šťastný

To by mně zajímalo, jakým zpusobem chtějí docílit zlepšení kvality stravy, když veškerý vedení kuchyně z Menzy přechází do kuchyně do nemocnice a berou si stejný lidi, který vařily v Menze. Akorát to bude stát miliony na výstavbu a zařízení a výsledek bude uplně stejnej. Lol.

čtvrtek, 19. února 2015, 00:45

Anna Marešová

To je dost, třeba i pacienti, kteří mohou pouze tekuté jídlo, budou moci dostat konečně k večeři polévku a nefláknou jim na stolek dva chleby s paštikou a pomeranč, co zabalily v poledne uklízečky!

středa, 11. února 2015, 18:58

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.