Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nové pivo Krumlov hodlá zaujmout svou kvalitou

Široká veřejnost bude mít během Svatováclavských slavností možnost ochutnat pivní speciál a po dvou letech si prohlédnout, jak se v Českém Krumlově znovu vaří pivo.

V Českém Krumlově se v první polovině loňského roku po dvouleté pauze znovu začal vařit oblíbený alkoholický nápoj. Areál pivovaru Eggenberg se po ukončení produkce v roce 2014 dočkal pod novým majitelem několika dílčích stavebních úprav a nákupu nových technologií.

„Historický pivovar Český Krumlov je technicky minipivovarem s výstavem do pěti tisíc hektolitrů ročně. V průběhu nejbližších dvou let se chceme dostat na zhruba dvojnásobek. Tohoto objemu však můžeme dosáhnout pouze rozšířením prostor pro kvašení a zrání piva,“ vysvětluje ředitel Historického pivovaru Český Krumlov Lukáš Malý.

Se sloganem „Srdcem Jihočech“ nabízí Historický pivovar Český Krumlov sortimentní řadu piva s vlastní recepturou pod zbrusu novou značkou Krumlov. Pod vedením sládka Miloslava Valenty vzniká v centru světoznámého jihočeského města nabídka založená na nepasterovaných a nefiltrovaných pivech. Jedenácti a dvanáctistupňové pivo je k dostání i ve filtrované variantě.


Sládek Miloslav Valenta.

„Nová značka má reprezentovat náš vztah k jižním Čechám a vášeň pro pivo. Jsme hrdí na jeho českokrumlovský původ a máme velkou radost, že se nám po odchodu značky Eggenberg povedlo pokračovat v dlouhé tradici a opět přinést lidem z Krumlova kvalitní místní pivo,“ netají se ředitel Historického pivovaru Český Krumlov.

Krumlov byl rychle přijat hospodskými i samotnými pivaři. V současné době je na čepu už na pětadvaceti místech nejen v Českém Krumlově a jeho nejbližším okolí, ale také v Praze. „Jsme až překvapeni, jaký je o naše pivo zájem. V létě se díky vysoké poptávce odběratelů dokonce na chvíli úplně vyprodalo,“ říká Malý. Jeho slova současně doplňuje sládek Miloslav Valenta prvními úspěchy: „Snaha o kvalitu už nese ovoce – dvanáctka byla v letošním roce oceněna Zlatou pivní pečetí a v mezinárodní soutěži World Beer Awards 2017 získala stříbro. Z toho máme velkou radost.“

Při příležitosti výjimečných událostí města Českého Krumlova, jako například Slavností pětilisté růže nebo Svatováclavských slavností, během nichž se tuto sobotu, 30. září, v 18:30 hodin oficiálně značka Krumlov představí veřejnosti, bude pivovar nabízet také speciály. „Nyní jsme uvařili 13 ALE, svatováclavský polotmavý svrchně kvašený speciál. K ochutnání bude nejen během sobotního programu slavností v Pivovarské zahradě. Zájemcům nabízíme rovněž litrové Pet lahve,“ dodává Lukáš Malý.

V sobotu 30. září v průběhu Svatováclavských slavností bude mít veřejnost po dvouleté přestávce jedinečnou šanci navštívit rekonstruované prostory pivovaru. Prohlídky míst, kde se Krumlov vaří, proběhnou od 12 do 17 hodin a vstupné je zdarma. Registrace zájemců o prohlídku bude probíhat každou celou hodinu na vrátnici.


Historický pivovar Český Krumlov.

Tisková zpráva

Štítky Krumlov, pivo, speciál, pivovar, Český Krumlov, slavnost, alkoholický nápoj, Pivovar Eggenberg, ovoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Nové pivo Krumlov hodlá zaujmout svou kvalitou  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.