Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na mezinárodní hudební festival přijedou Take 6. Těšit se můžeme na bohatý doprovodný program

Celekm 23 koncertů nabídne 28. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov. Těšit se můžeme na zvučná česká, ale i zahraniční jména. Novinkami jsou filmové projekce v Pivovarské a klášterní zahradě.

„Letošní festival v některých oblastech navazuje v úspěšných koncertech na předchozí ročníky a zároveň přináší nové umělecké projekty, jako například zahajovací večer u zámecké barokní fontány,“ uvedl prezident festivalu Jaromír Boháč.

Galavečer u barokní fontány v zámecké zahradě přiblíží dobu francouzského krále Ludvíka XIV., zazní hudba Jeana-Baptisty Lullyho, který byl králův dvorní skladatel. Dochovala se choreografie tance s názvem Tanec krále slunce, bude součástí večera.

Na akci přijede 20. července skupina Take 6, desetinásobní držitelé ceny Grammy, kteří zpívali mimo jiné s Rayem Charlesem, Ellou Fitzgeraldovou i Whitney Houstonovou. Na festivalu zazní i barokní opera Terpsichora od Händela z roku 1734, v programu jsou i muzikálový večer, symfonická pocta Michaelu Jacksonovi, houslista Ivan Ženatý, Lenka Filipová nebo arménský The Naghash Ensemble. Podrobný program je na webu.

Festival letos připravil hned několik výhodných vstupů. Myslí také na obyvatele Krumlova a okolních obcí. Ti dostanou při zakoupení jedné vstupenky na vybrané koncerty druhou zdarma.

ČTĚTE TAKÉ: Mezinárodní hudební festival nabízí zvýhodněné vstupné pro seniory. Připraveny jsou i další benefity 

Kromě koncertů se mohou návštěvníci těšit na bohatý doprovodný program. Připraveno je letní kino s filmy Mamma Mia, Bohemian Rhapsody, Coco a další. hvězdy filmového plátna tak na tři dny vystřídají živé umělce, kteří v Pivovarské zahradě vystoupí na oblíbených oper air koncertech.

Festival i letos spolupracuje s ZUŠ Jaroslava Ježka pro zrakově postižené. Z každé zakoupené vstupenky jde pět korun na pořízení not v Braillově písmu.

Organizátoři letos mysleli i na dopravu. Zajištěn bude festivalový shuttle servis, pro návštěvníky tří sobotních koncertů bude navíc připravena zdarma autobusová doprava z Lipna, Českých Budějovic a Prachatic. Zájemci o cestu autobusem se mohou registrovat na webu.

Ředitel pořádající agentury Auviex Jakub Teplý uvedl, že meziročně je prodáno o 25 procent vstupenek více, a to 6400. „Chceme, aby se prodalo 10 5000 vstupenek. Vyprodané je barokní divadlo," řekl Teplý.

Autoři | Foto MHF Český Krumlov

Štítky Mezinárodní hudební festival, Český Krumlov, kultura, hudba, hudební festival, koncert, festival, Take 6, vstupenka, Ludvík XIV., Jakub Teplý, Michael Jackson, Ray Charles, Whitney Houston, Ella Fitzgeraldová

Na mezinárodní hudební festival přijedou Take 6. Těšit se můžeme na bohatý doprovodný program  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.