Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Lipenští vodní záchranáři si postavili v Dolní Vltavici loděnici

Vodní záchranáři si postavili v Dolní Vltavici loděnici, která bude sloužit k uložení motorových člunů a jiného materiálu potřebného k výkonu jejího poslání k zabezpečení preventivní a záchranné činnosti a poskytování první pomoci především na Lipenské vodní nádrži.

„Díky tomu máme možnost bezpečně uložit čluny, které v minulosti kotvily na volné hladině v přístavišti a byly vystaveny nebezpečí krádeže a také nepřízni počasí. Stále v nás zůstává děsivá skutečnost, kdy nám zloději ukradli doslova před nosem motor z naší vlajkové lodi a způsobili škodu za téměř 800 tisíc korun. Navíc dojde ke zvýšení operativnosti a schopnosti včas zasáhnou k ohroženým osobám i mimo hlavní sezónu,“ potvrdil šéf Lipenských vodních záchranářů Milan Bukáček.

Projekt v hodnotě téměř 1,5 milionu korun se podařilo realizovat za finančního přispění NADACE ČEZ, Jihočeského kraje, Kámen a písek a ČR Beton Bohemia a materiálové podpory obce Černá v Pošumaví a dalších. Na jaře letošního roku pak chystají vodní záchranáři slavnostní otevření nové základny společně i s doprovodným programem.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Milan Bukáček

Štítky vodní záchranná služba, Dolní Vltavice, loděnice, ČEZ, Česko, Jihočeský kraj, Pošumaví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lipenští vodní záchranáři si postavili v Dolní Vltavici loděnici  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.