Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeský kraj chce podpořit Český Krumlov dotací 2,3 milionu korun. Peníze mají jít na opravu mostu či obnovu střechy lávky

Dotací chce podpořit Jihočeský kraj Český Krumlov v rámci projektu Přímá podpora města Český Krumlov na regionální rozvoj v souvislosti s registrací v Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO pro rok 2020.

Peníze mají putovat na opravu a údržbu majetku města, který se nachází v městské památkové rezervaci, v městské památkové zóně nebo je kulturní památkou zapsanou v Ústředním seznamu kulturních památek v České republice. Potvrdil to náměstek hejtmanky pro kulturu Pavel Hroch s tím, že dotaci schválila ve čtvrtek rada kraje.

Dotaci bude schvalovat zastupitelstvo

„Konkrétně se jedná o spolufinancování výměny oken v Mateřské škole Plešivec, opravu šindelové střechy na lávce Rechle přes Vltavu, rekonstrukci části objektu na náměstí Svornosti a opravu mostu ve Staré Dobrkovici s celkovými náklady 7,6 milionu korun,“ upřesnil Hroch.

Město Český Krumlov zaslalo žádost o výše uvedou dotaci v říjnu loňského roku a znovu byla doplněna letos v lednu. O uvolnění částky 2,3 milionu korun musejí ještě rozhodnout krajští zastupitelé.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto

Štítky Jihočeský kraj, dotace, opravy, Český Krumlov, oprava, Světové dědictví UNESCO, Pavel Hroch, Česko, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj chce podpořit Český Krumlov dotací 2,3 milionu korun. Peníze mají jít na opravu mostu či obnovu střechy lávky  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.