Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Český Krumlov prominul poplatek za předzahrádky, k jejich umístění je stále potřeba souhlas

Přestože Český Krumlov odpustil podnikatelům poplatek za restaurační zahrádky, k jejich umístění je nadále potřeba souhlas rady města. Řada provozovatelů se totiž mylně domnívá, že s prominutím poplatku souvisí i volné umísťování stolků a židlí před svůj podnik. To ale nejde bez předchozí žádosti a povolení města.

Jedním z opatření, ke kterým přistoupilo město Český Krumlov v pomoci podnikatelům ve zmírnění dopadů koronavirové krize, je prominutí poplatku za předzahrádky, a to od začátku nouzového stavu až do konce srpna.

„V posledních dnech se ale potýkáme s chybnou interpretací, kdy se provozovatelé domnívají, že prominutí poplatku znamená to samé jako povolení ke zřízení předzahrádky a umisťují před restaurace stolky bez jakékoli konzultace, a především souhlasu města,“ uvedl starosta Dalibor Carda

Stále se však jedná o zábor veřejného prostranství, ke kterému je potřeba souhlas rady města. Podnikatelé si tak pro umístění předzahrádek musí podat žádost na městský úřad.

„Je nutné mít radou města schválené tržní místo k danému účelu a v určitých obrysech. Následně je možné si požádat o zvláštní užívání komunikace podle zákona o pozemních komunikacích pro umístění této předzahrádky či jiného předmětu,“ vysvětlil Jan Sládek z Odboru dopravy a silničního hospodářství. 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto

Štítky Český Krumlov, předzahrádky, odpuštění, poplatek, předzahrádka, rada obce, koronavirová krize, Jan Sládek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Krumlov prominul poplatek za předzahrádky, k jejich umístění je stále potřeba souhlas  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.