Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Veterináři cvičili spolupráci při likvidaci nebezpečných nákaz v chovech

Na Českokrumlovsku probíhá druhým dnem veterinární cvičení. Hlavním tématem akce je praktický nácvik spolupráce jednotlivých složek veterinárního dozoru v případě výskytu afrického moru prasat v chovu prasat domácích a ptačí chřipky v chovu drůbeže.

Včerejší den byl věnovaný diagnostice a odběru vzorků na africký mor prasat a ptačí chřipku. Součástí nácviku byl vstup veterinářů do nákazou zasaženého hospodářství a po odebrání vzorků také jejich následná příprava pro transport do laboratoře. Nacvičován byl také bezpečný výstup z hospodářství a praktické činnosti související s případným nutným usmrcením vnímavých druhů hospodářských zvířat v ohnisku.

„Cílem cvičení je simulovat skutečný případ výskytu nebezpečné nákazy v chovu a zajistit efektivní činnost všech zainteresovaných složek SVS,“ uvedl ústřední ředitel SVS Zbyněk Semerád. „Poznatky získané při cvičení nám také pomáhají zdokonalovat pohotovostní plány a zlepšovat vzájemnou komunikaci,“ dodal. Cvičení pokračuje ještě během dnešního dne. 

Ohodnoť článek

Foto svs.cz

Štítky veterina, cvičení, nákaza, Českokrumlovsko, infekční onemocnění, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veterináři cvičili spolupráci při likvidaci nebezpečných nákaz v chovech  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.