Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Karlovy Vary se přesunou do Českého Krumlova, v pátek startuje festival Tady Vary

Český Krumlov se promění na festivalové město. Návštěvníci tak budou moci zažít atmosféru, jakou nabízí Karlovy Vary v době Mezinárodního filmového festivalu. Chybět nebude projekce filmů z celého světa, festivalové zázemí a živě streamované úvody k filmům včetně rozhovorů s tvůrci.

Přehlídku zahájí zítra v osm hodin večer divácký hit loňského festivalu v Benátkách, australská tragikomedie Než skončí léto, kterou odehraje krumlovské kino Luna. 

Organizátoři touto akcí chtějí potěšit především fanoušky Mezinárodního filmového festivalu, kteří o něj budou pro letošek ochuzeni. V původním termínu konání festivalu 3.–11. července bude pak navíc v českých kinech uvedena kolekce šestnácti zajímavých snímků, které byly vybrány do letošního programu. 

„Filmová přehlídka je dalším neobyčejným kouskem letošního léta v městě. Navíc Český Krumlov je i vyhledávanou a oblíbenou lokací filmařů, proto nás těší, že karlovarský festival můžeme přeneseně přivítat i u nás,“ uvádí místostarosta Ivo Janoušek

Ve světové premiéře se divákům například představí tuzemský dokument Meky. Filmový portrét legendárního Mira Žbirky natočil Šimon Šafránek. Dalším z taháků přehlídky je americký film Honey Boy, opěvovaný nezávislý hit loňského podzimu, který vypráví o komplikovaném vztahu otce a jeho dvanáctiletého syna, dětského herce. Autorem autobiografického scénáře je Shia LaBeouf, který rovněž ztvárnil postavu otce. 

Pro návštěvníky je připravena zvýhodněná festivalová karta. Sleva na vstupenky je připraven i pro členy Filmového klubu Český Krumlov. Mimořádná filmová akce Tady Vary proběhne v 96 kinech v téměř osmdesáti velkých i menších městech. „Je to takové naše poděkování návštěvníkům, hostům a filmovým nadšencům, kteří každoročně vytvářejí ve Varech skvělou festivalovou atmosféru,“ dodává prezident MFF KV Jiří Bartoška.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petra Nestávalová

Štítky festival, filmy, Český Krumlov, Karlovy Vary, film, kino, filmový festival, Miroslav Žbirka, Benátský filmový festival, Shia LaBeouf, Šimon Šafránek, Jiří Bartoška, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary se přesunou do Českého Krumlova, v pátek startuje festival Tady Vary  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.