Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nevíte kde pořídit vánoční stromek? Prodej u Lesů města Písku je již tradicí

PR článek

Prodej vánočních stromků u Lesů města Písku se již stal tradicí. Z malé hájovny na konci Semic se prodejní místo posunulo na hájenku Jarník, na půl cesty mezi Pískem a Flekačkami, kde první prosincový týden začíná předvánoční shon.

Sortiment vánočních stromků tvořily v prvních letech stromky vyřezané při prořezávkách z lesních porostů. Postupem času firma na ploše bývalé lesní školky založila první plantáž s trochu exotičtějšími dřevinami, nejprve jedlí obrovskou , ke které přibyla jedle kavkazská, nebo také Nordmanská.

Dnes pěstují vánoční stromky na plantážích o celkové výměře 6 hektarů s následujícími druhy dřevin:
jedle kavkazská (Normandská)
jedle obrovská
jedle korejská
jedle ojíněná
smrk pichlavý (stříbrný)
smrk omorika (Pančičův)
borovice černá

Na stromky z prořezávek nezanevřeli, smrk ztepilý, borovici lesní a jedli bělokorou dodávají na prodejní místo z lesa. Stromky jsou vyřezávány v rámci pěstebních výchovných zásahů, které je firma povinna dělat.

Velkou výhodou výroby vlastních vánočních stromků je kvalita a čerstvost. Každý den v Písku reagují na prodej, která dřevina dochází, nařežou čerstvou i několikrát denně. Nestane se, že stromky jsou nařezané několik týdnů či měsíců předem.

Ceny stromků jsou „lidové“. Kdo není náročný, pořídí stromek za stovku. To je základní cena za smrk. Za dřeviny z plantáží se neplatí podle výšky, cena je stanovena za kus, takže ať si vyberete metrový nebo dvoumetrový stromek, cena je stejná. Samozřejmostí je zabalení stromku a úprava kmínku do stojánku. Doplňkový sortiment jsou vánoční vazby a jmelí pro štěstí.

Vánoční stromeček si v Lesích města Písku koupilo hodně lidí a to, že se mnozí z nich každý rok vrací snad svědčí o jejich spokojenosti. Jestli jste zde ještě nebyli, přijďte nasát vánoční atmosféru a vybrat si ten pravý vánoční stromeček. Prodávat se bude na hájence Jarník od 3. prosince do 23. prosince 2020 každý den od 8 do 16 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky vánoční strom, prodej, Lesy města Písek, Písek, vánoční stromek, dřevina, plantáž, Semice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevíte kde pořídit vánoční stromek? Prodej u Lesů města Písku je již tradicí  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.