Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve Volarech měla hospoda otevřeno po 20 hodině. Šlo o jediný případ na jihu Čech

Od včerejšího dne musí všechny restaurace a hospody zavírat ve 20 hodin. Otevírací doba byla vládou kvůli nárůstu nakažených koronavirem zkrácena. Policie v kraji první večer platnosti nového nařízení kontrolovala, zda provozovatelé omezení dodržují. Pochybení zjistila jen v jedné hospodě ve Volarech, kde majitel nechal provozovnu otevřenou.

Na jihu Čech policie kontrolovala asi 30 zařízení. Pochybení zjistila jen v tomto případě ve Volarech. „Provozovna byla otevřena po 20 hodině. Řešilo se to oznámením správnímu orgánu, jednalo se o přestupek," uvedla mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Restaurace v Česku musí od středy zavřít nejpozději ve 20:00. Nařídila to v pondělí vláda poté, co opět začalo přibývat pacientů s covidem-19. Předtím mohly mít restaurace od minulého čtvrtka otevřeno do 22:00. V reakci na nové vládní nařízení o omezení otevírací doby restaurací pivovar Malý Janek z Jinců ve středních Čechách vyzval k akci občanské neposlušnosti. Několik hospod v zemi se k ní připojilo.

Hygienici na jihu Čech aktuálně evidují 2811 případů koronaviru. Od března v kraji onemocnělo 33 423 covidem-19, z nichž se 30 100 vyléčilo. Podle údajů hygieniků 512 pacientů s koronavirem zemřelo.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj ČTK

Štítky koronavirus, opatření, hospoda, policie, Volary, Česko, COVID-19, Středočeský kraj, Jince

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Volarech měla hospoda otevřeno po 20 hodině. Šlo o jediný případ na jihu Čech  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.