Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chuť na kávu, sladké, nebo na film? Všechny uspokojí krumlovská Luna

PR článek

Dát starému domu s městským kinem a toho času končícím fitness centrem novou duši se rozhodli před sedmi lety. Manažer hudebního vydavatelství a úřednice státní správy, původně stavařka, to jsou manželé Šlapákovi, kteří provozují Kino a kavárnu Luna v Českém Krumlově.

V roce 2013 vyhráli výběrové řízení a stali se provozovateli českokrumlovského kina a nově vzniklé kavárny. Po rozsáhlé rekonstrukci kavárny, která byla původně fitness centrem, začala digitalizací kina a výstavbou konferenčních prostor zatím sedmiletá éra a totální změna životního stylu celé rodiny Šlapákových. Martina, kterou nelákalo vrátit se po mateřské dovolené zpět ke kancelářské práci, a Jaroslav, který už byl znaven hektickým pražským manažerským životem, se rozhodli pro změnu a udělali dobře.

Jaroslav ale zůstal tak trochu své branži věrný. Stará se o provoz kina, vybírá filmy, komunikuje s distributory a pečuje o to, aby všichni Krumlováci i přespolní měli širokou nabídku filmů. Změnily se i promítací časy. Nehraje se jen jednou denně, ale někdy i třikrát. V jeden den tak můžete zhlédnout pohádku, kriminálku, akční, sci-fi i v Čechách tolik oblíbenou komedii. Sladký či slaný popcorn a nápoj s sebou do sálu je v dnešní době už samozřejmostí.

Martina a „její“ kavárna mají za sebou trochu jiný příběh. Původní plán provozovat kavárnu s výbornou kávou a dezerty od externích dodavatelů se postupně ukázal jako ne zcela vyhovující, a tak situace dovedla Martinu k tomu, že si v roce 2015 udělala cukrářský výuční list a od té doby se z kuchyně dostane už jen málokdy. Jak sama s úsměvem říká, „tak trochu tady bydlím“. Její dorty a zákusky se staly oblíbenými u mnoha Krumlováků, kteří si je vychutnávají nejen když přijdou do kavárny s rodinou či přáteli posedět, ale často jsou i součástí rodinných oslav a svateb. Kvalitní suroviny a Martinina práce jsou tou nejlepší kombinací pro výsledné tradiční české dobroty, jako je například šlehačkový Brusel, tvarohový Míša nebo rumový punčák. 

V chladicí vitríně však najdete i dorty a zákusky, které reflektují aktuální roční období nebo moderní cukrářské trendy. Za takový zákusek můžeme považovat například Luna koule ze speciálního odpalovaného těsta, které jsou u zákazníků nejoblíbenější, s karamelovým krémem a pošírovanou hruškou. Pozadu nezůstává ani dort Slaný karamel nebo cheesecake. Na přání zákazníků jsou často v nabídce také kremrole, krémeš nebo věnečky plněné vanilkovým krémem a čerstvou jahodou. Martininu lásku k Itálii a všemu, co z ní vzešlo, nezapře ani vynikající jemně pražená káva značky Lavazza nebo zejména dámami oblíbené prosecco.

Vypadá to, že role provozovatelů a manželů jsou v jejich byznysu jasně dané. Jarda má kino, Martina kavárnu. Nenechte se však mýlit. Často od pečení a cukrářského pultu odběhne Martina k pokladně kina prodávat vstupenky a Jarda si zase oblíbil výrobu zmrzliny. I u té si totiž manželé ověřili, že nejlepší je ta poctivá, vlastnoručně dělaná. A tak nejen vanilkovou na tradiční horké maliny, ale také velmi oblíbenou mangovou nebo slaný karamel, vyrábí v cukrářské kuchyni v létě téměř ob den.

Ať už máte chuť na procházku Českým Krumlovem se zastávkou ve stylové kavárně, ve které nechybí dětský koutek, nebo se chystáte na premiéru českého či zahraničního filmu, bude pro vás kino a kavárna Luna tou správnou volbou. Klubovnu Luna, která je součástí objektu, je možné si pronajmout na jakoukoliv soukromou či firemní akci, ideální je i na pořádání dětských oslav. Blízkost kavárny a vlastní sociální zázemí včetně plné vybavenosti audiovizuální technikou je velkou výhodou.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Luna, kino, Český Krumlov, kavárna, rozhovor, film, Lavazza, Itálie, Česko, Brusel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chuť na kávu, sladké, nebo na film? Všechny uspokojí krumlovská Luna  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.