Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeské divadlo zatím prodalo 40 procent lístků na točnu

Jihočeské divadlo zatím prodalo téměř 40 procent vstupenek na představení, která letos uvede před otáčivým hledištěm v Českém Krumlově. Prodaných je 21 651 ze 54 713 míst. Ve srovnání s předcovidovým rokem 2019 klesl prodej skoro o pětinu. Trvá ale poptávka cestovních kanceláří i firem.

Prodej začal loni v říjnu 2021, kdy byl zájem největší. „Jako tradičně byl zvýšený v období Vánoc. I když prodeje v dalších měsících jsou ve srovnání s předchozími léty nižší, tak nemůžeme říct, že by se zájem o otáčivé hlediště zastavil. Dobrým znamením je stále trvající poptávka firem, cestovních kanceláří i jednotlivců. Stejně jako v loňském roce, kdy návštěvnost dosáhla nádherných devadesáti sedmi procent, očekáváme nárůst prodeje v jarních měsících,“ uvedla Eva Marečková z marketingu divadla.

Před točnou nasadí letos divadlo dvě premiéry - scénické zpracování Händelova oratoria Mesiáš a rodinný titul Úplně celá česká historie. Reprízovat bude představení Muž dvojhvězdy v režii Petra Formana, muzikál Divotvorný hrnec, detektivní komedii Pes baskervillský a komedii Da Vinci. Lístky jsou zatím volné na všech šest titulů, nejvíc jdou na odbyt činoherní kusy a muzikál.

Oproti roku 2019 se zatím prodalo o téměř 20 procent vstupenek méně. „Skutečnost je daná chováním publika, které si není jisté současnou situací a nákup vstupenek na kulturní akce si nechává až na poslední chvíli,“ uvedla Marečková.

Základní vstupné na otáčivé hlediště zůstalo stejné jako loni. Lístek na činohru stojí průměrně 961 korun. Ceny ale postupně rostou podle toho, kolik vstupenek na daný titul zbývá. „Je výhodnější koupit vstupenku koupit s předstihem, než se začne cena s rostoucí obsazeností hlediště zvyšovat,“ doplnila Marečková.

Točna v Českém Krumlově přináší divadlu čtyři pětiny všech tržeb. Loni přilákalo Jihočeské divadlo na otáčivé hlediště 52 600 diváků. Odehrálo tam 86 představení, tržby ze vstupenek mělo 47,2 milionu korun. Návštěvnost scény, kde se předloni i kvůli covidu nehrálo, byla přes 97 procent. Od roku 1958 navštívilo točnu 2,4 milionu diváků.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Otáčivé hlediště Český Krumlov

Štítky ČR, divadlo, České Budějovice, vstupenka, Jihočeské divadlo, hlediště, Český Krumlov, Eva Marečková, Leonardo da Vinci, Vánoce, Petr Forman, Pes baskervillský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské divadlo zatím prodalo 40 procent lístků na točnu  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.