Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladá řidička nepřežila nehodu u Vyššího Brodu

, aktualizováno 3. února 2022, 13:36

Tragické následky měla nehoda osobního auta a kamionu, ke které došlo dnes ráno u Vyššího Brodu. Na následky těžkých zranění zemřela jednadvacetiletá řidička, kterou se ani přes rychlý zásah svědků a zdravotníků nepodařilo zachránit.

K nehodě došlo před devátou hodinou ráno u Vyššího Brodu na Českokrumlovsku. Jednadvacetiletá řidička v osobním autě jela směrem na Loučovice a při projíždění zatáčky narazila do protijedoucího nákladního auta. Příčinou nehody byla podle mluvčí Štěpánky Schwarzové pravděpodobně rychlost. „Řidička jela pravděpodobně příliš rychle, nezvládla pravotočivou zatáčku a bokem narazila do nákladního automobilu,“ uvedla Schwarzová.

Na místo byli vysláni záchranáři z Vyššího Brodu a také vrtulník. „Mladá řidička utrpěla vážná mnohočetná poranění a došlo u ní k selhání životních funkcí. Svědkové nehody zahájili dle pokynů operátorky tísňové linky 155 telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci, na kterou posléze navázali záchranáři,“ uvedla mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová. O život mladé ženy bojovali několik desítek minut, podle mluvčí byla zranění natolik vážná, že i přes veškerou snahu záchranářů jednadvacetiletá žena na místě zemřela.

Přesné příčiny a okolnosti nehody šetří českokrumlovští dopravní policisté.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JK, PCR

Štítky krimi, nehoda, záchranáři, havárie, Vyšší Brod, okres Český Krumlov, Loučovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá řidička nepřežila nehodu u Vyššího Brodu  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.