Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Skála by se mohla zřítit na silnici. Práce mezi Krumlovem a Větřní začnou v březnu

Skála nad silnicí mezi městy Český Krumlov a Větřní je nestabilní. Jelikož hrozí, že by se mohla zřítit, rozhodl se ji Jihočeský kraj zabezpečit. Práce by tam měly začít v polovině března a potrvají do září. Úřad za ně zaplatí bezmála 35 milionů korun.

Skála se nachází za výjezdem z Českého Krumlova naproti městské části Nové Spolí. „Skalní svah o délce 480 metrů a výšce až 60 metrů posoudila Česká geologická služba, která jej zařadila do kategorie s největším možným rizikem jeho zřícení,“ uvedl náměstek hejtmana Anotnín Krák (ČSSD).

Při sanaci vybraná firma odstraní mimo jiné náletové stromy a keře a také nestabilní kamenné bloky. Poté se svah zajistí vysokopevnostní ocelovou sítí spolu s bariérami a ochrannými ploty.

Skála se nachází mezi městy Český Krumlov a Větřní. Zdroj: Krajský úřad Jihočeského kraje

Řidiči se budou muset připravit na dopravní omezení. Jde o úsek, který využívají místní i turisté. „Staveniště oddělíme betonovými svodidly, na kterých bude síť vysoká tři metry. Pro vozidla pak zůstane volný jeden jízdní pruh o šířce 3,5 metru. Kyvadlový provoz zajistí semafory, v nutných případech budou dopravu řídit odpovědní pracovníci zhotovitele stavby, tedy firmy Strix Chomutov,“ dodal Krák.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky skála, hrozba, silnice, doprava, investice, jižní čechym, Český Krumlov, Větřní, Jihočeský kraj, Česká geologická služba, ČSSD, Nové Spolí, STRIX Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skála by se mohla zřítit na silnici. Práce mezi Krumlovem a Větřní začnou v březnu  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.