Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Obsazenost ubytovacích zařízení v okolí lipenské přehrady je vysoká

Obsazenost ubytovacích zařízení v okolí lipenské přehrady je vysoká, i když počasí v posledních týdnech zimním sportům nepřeje. Přesto lidé zamluvené pobyty ruší jen minimálně. Obsazenost ubytovacích zařízení se pohybuje kolem 80 procent. Vyplývá to z tiskové zprávy Turistického spolku Lipenska.

„Pobyty hosté neodříkají. Lyžovat se stále ještě dá a my nabízíme i alternativy k lyžování. Například všichni naši hosté mají během pobytu vstup do Aquaworldu Lipno zdarma a zdarma od nás obdrží i rodinné vstupné do Klášterů Český Krumlov s interaktivní historickou hernou pro děti i dospělé,“ uvedl ředitel komplexu Lipno Lake Resort Luboš Krejza.

Sjezdovky jsou v provozu v nedalekém Skiareálu Lipno. O víkendu tam bývá více než 2000 lyžařů za den. „Aktuální obsazenost v okolí se pohybuje kolem 80 procent, rušení pobytů je opravdu velmi malé. Výhled na zbytek prázdnin je obdobný, místo tedy ještě je a pokud si chce někdo užít jarní prázdniny na kole i lyžích, má jedinečnou možnost,“ uvedl za Skiareál Lipno Jiří Gruntorád. Na výraznější oteplení z posledních dnů zareagovali i přímo v Lipně nad Vltavou. „Hosté si u nás za zvýhodněné ceny mohou zapůjčit kola, elektrokola, koloběžky i elektrokoloběžky,“ řekla Veronika Hrabalová z půjčovny Lipnocentrum.

Podobné počasí v zimních měsících v okolí Lipna nad Vltavou se opakuje už několik let. Sníh sice napadne, ale po pár dnech kvůli oblevě roztaje. A to se stane i několikrát za sezonu. Proto se ubytovatelé v nabídce nespoléhají jen na zimní sporty. „Máme k dispozici kola, ale zájem o ně zatím není. Hosté využívají wellness, navíc pozorujeme, že k nám jezdí i hosté z okolních penzionů nebo hotelů, které wellnessem nedisponují,“ uvedl manažer resortu Relax v Dolní Vltavici Martin Prokeš.

Provozovatelé očekávají, že do půlky března bude o ubytování zájem. Od 11. března bude mít navíc jarní prázdniny Českobudějovicko, což je nejlidnatější jihočeský okres. Zbytek zimní sezony už ale zřejmě bude z pohledu návštěvnosti slabší. „Březnová obsazenost je zatím horší než loňská. Věříme, že se situace ještě zlepší. Chystáme se hostům nabídnout další zpestření jejich pobytu, jako je například plavba parníkem po Lipně. Chceme to udělat okamžitě, jakmile budou lodě na vodě,“ uvedl Krejza.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, lyžování, hotely, počasí, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obsazenost ubytovacích zařízení v okolí lipenské přehrady je vysoká  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.