Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Klášter Zlatá Koruna o víkendu nabídne speciální prohlídky exteriérů

K celostátní akci Víkend otevřených zahrad se 13. a 14. června připojí také Klášter Zlatá Koruna. Návštěvníci se tak mohou těšit na speciální komentované prohlídky exteriérů kláštera, které začnou vždy ve 13 hodin.

„Návštěvníci budou mít možnost poznat i ta zákoutí kláštera a jeho okolí, na která při běžných prohlídkách nezbývá čas. Zároveň se dozví o některých zvláštních zlatokorunských stromech a nedochovaných klášterních zahradách, které jsou zachyceny na takzvaném Matzově plánu z roku 1787,“ uvedla mluvčí památkářů Jitka Skořepová a dodala: „Cisterciácký řád přinesl i velké poznatky ve vodohospodářstí, proto zazní zajímavosti o vodních cestách a stavbách zdejšího kláštera. Zlatá Koruna je také proslulá slunečními hodinami, dokonce se umístila jako druhá v žebříčku míst s největší koncentrací slunečních hodin na jednom místě v České republice. Nebudou chybět ani informace o takzvaném předklášteří - domky řemeslníků, kteří pro klášter pracovali.“

Kapacita šedesátiminutové prohlídky je maximálně 50 osob, proto je možná lepší se předem rezervovat, a to na mailu boucek.jan@npu.cz.

A když už budete ve Zlaté Koruně, můžete také navštívit výstavu s názvem Naše podivuhodné příběhy, jejíž vernisáž se uskuteční v sobotu od 10 hodin. Autory výstavy v prostorách opatství jsou žáci ZUŠ Český Krumlov.

Foto: commons.wikimedia.org

Štítky klášter, Česko, exteriér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klášter Zlatá Koruna o víkendu nabídne speciální prohlídky exteriérů  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.