Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tajemství, sport, pohoda - to je nový areál na Lipně

Vítr přivál nad hladinu lipenského jezera ozvěnu běžících koňských kopyt... A pak náhle na skále stanula stříbřitá koňská silueta. Pohlédla dolů, v očích odlesk rybníčků a spokojenost. Pak téměř neznatelně pohnula kopytem a malý bílý míček neomylně poslala přímo do jamky uprostřed zelené plochy. Zvedla hrdě hlavu... a ti, na něž shlížela, zvedli hlavy k ní. „Jsme připraveni, bohyně Epono, můžeme začít?“ „Ano, začněte! Otevřete všem cestu do našeho zvláštního světa dávných i nových příběhů.“

Sport, relaxace, poznání, mystika. Takový je svět nového areálu Fun Spot Lipno na levém břehu lipenského jezera v osadě Kobylnice, který byl v pátek 26. června 2015 slavnostně otevřen.

Návštěvníci všech generací si zde mohou zahrát adventure golf v úchvatném přírodním prostředí. Osmnáctijamkové golfové hřiště je zasazené do členitého terénu botanické zahrádky. Součástí sportoviště jsou vodopády a soustava expozičních rybníčků.

Naučná stezka seznámí zájemce s pestrou paletou ekosystémů suchomilných i vodních rostlin domácího a exotického původu. Velkou atrakci představují vodní živočichové. Jezírka jsou novým domovem pro býložravé i dravé ryby. Vedle mírumilovných koi kaprů jsou pod vodou ke spatření dravé štiky, pstruzi nebo metroví jeseteři.

Dalším unikátem interaktivního zábavního centra je holografická projekce. Jedná se o projekční systém umožňující promítání obrazu do volného prostoru, takzvaného hologramu.

Patronkou areálu je keltská bohyně koní Epona. Ta střeží areál v podobě sochy koně v nadživotní velikosti. Její příběh vysvětluje přítomnost i dalších pohanských skřítků a bůžků skrytých na šesti magických stanovištích v zahradě. Nadpřirození osídlenci připravili na těchto zastávkách úkoly pro účastníky dobrodružné hry.

V průběhu slavnostního otevření všichni hosté ocenili vzhled areálu a velmi nápadité a precizně provedené detaily. Připraven byl také atraktivní program, jehož součástí byl golfový turnaj, dotovaný velmi zajímavými cenami, malá letecká exhibice modelu vrtulníku a v závěru večera krásná laserová show zakončená ohňostrojem.

Lipno tak má další přitažlivou atrakci. A my o důvod víc, proč se tam vydat.

Fun Spot Lipno

Středa, 8. července 2015, 13:45

Fun Spot Lipno
Fun Spot Lipno

Štítky Vodní nádrž Lipno, Fun Spot Lipno a.s., sport, Kobylnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tajemství, sport, pohoda - to je nový areál na Lipně  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.