Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na začátku října se v Českém Krumlově znovu uskuteční akce Bohemian Gran Fondo

První říjnový víkend je v Českém Krumlově skoro již tradičně, vždyť se jedná už o druhý ročník, zasvěcen charitativní cyklistické akci Bohemian Gran Fondo 2015, která tak symbolicky a nikoliv náhodně zahajuje měsíc, který je celosvětově zaměřen na zvýšení povědomí o rakovině prsu – Breast Cancer Awareness Month.

Charitativním partnerem BGF v letošním roce je klinický výzkumný program Projekt 35 zabývající se problematikou rakoviny prsu u žen mladších 35 let. Na projektu spolupracují naše přední výzkumná onkologická pracoviště - Onkologická klinika VFN v Praze, 1. LF UK a Masarykův onkologický ústav. Jméno Projektu 35 nese i nejkratší trať BGF 2015, která měří 44 kilometrů a končí stejně jako všechny další tratě těsně pod vrcholem hory Kleť.

Letošní ročník přináší i některé další změny. Nově zařazená trasa pojišťovna VZP Fondo nese jméno hlavního partnera BGF 2015 a prochází opravdu půvabnou krajinou několika okresů. Jezdci na této trati dlouhé 85 kilometrů musejí překonat převýšení větší než 2000 metrů.

Díky spolupráci s hlavním partnerem pojišťovnou VZP budou všichni účastníci cyklistické BGF 2015 také pojištěni pro případ úrazu a jeho následků.

Největší sportovní změnou však je rozšíření programu BGF 2015 o běžeckou část, která pod názvem Bohemian Run Fondo bude na programu v neděli 4. října dopoledne. Jedná se o silniční běh na 8 km na částečně uzavřené trati, která provede účastníky zámeckým areálem, krumlovskými parky a uličkami starého města. Limit na dokončení tratě je 75 minut a vítězem bude každý, kdo trať v daném časovém limitu dokončí a svým startovným vyjádří solidaritu s charitativním cílem BGF 2015.

Velké změny jsou však i ve společenské části BGF 2015. Cílem organizátorů bylo ukázat město Český Krumlov nejen jako historickou perlu zasazenou do překrásné přírody, ale také jako současné kulturní centrum s velmi bohatou a všestrannou nabídkou pro jeho návštěvníky a obyvatele. Zároveň chtěli „odměnit“ účastníky cyklistické i běžecké části BGF 2015 za jejich sportovní úsilí a vyjádřenou solidaritu. Díky pochopení orgánů města, institucionálních partnerů a soukromých subjektů bude mít startovní číslo opravdu magickou moc. Umožní svým držitelům bezplatný vstup takřka do všech kulturních institucí města během sportovního víkendu BGF 2015; Zámeckou věž, Svatováclavské sklepy, Máselnici, Egon Schiele Art Centrum, Seidlův atelier či Městské museum nevyjímaje. Podrobný seznam všech participujících kulturních institucí na stránkách www.bohemiangranfondo.cz či www.bohemianrunfondo.cz.

Tím však nabídka doprovodných programů či výhod startovního čísla nekončí. Ve vybraných restauračních zařízeních i pensionech získají účastníci BGF 2015 výraznou slevu. Detailní nabídka všech výhod pro účastníky BGF 2015 během sportovního víkendu od 2. do 4. října 2015 je k dispozici na výše uvedených stránkách organizátorů a průběžně se doplňuje. Všechny výhody jsou mimořádně atraktivní i pro obyvatele Českého Krumlova a umožní jim „znovu objevit“ své město. Organizátoři BGF 2015 věří, že tuto možnost využijí a že se s mnohými z nich setkají na startu některé ze čtyř cyklistických a jedné běžecké trati Bohemian Gran Fondo 2015.

Tisková zpráva

Štítky Český Krumlov, projekt, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, 1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy, Masarykův onkologický ústav, Egon Schiele Art Centrum, Kleť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na začátku října se v Českém Krumlově znovu uskuteční akce Bohemian Gran Fondo  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.