Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Snowboard, lyže, voda, dobrá hudba a hlavně zábava. To byla Kramolínská louže 2015

Letošní zakončení sezony se na Kramolíně konalo ve velkém stylu. Snowboarďáci, lyžaři a všichni, co se rádi baví, se v sobotu sešli u rybníka pod sjezdovkou, kde se tento rok poprvé odehrávala akce s názvem Kramolínská louže.

Po loňském úspěchu s rozjezdy na bungee laně přes uměle vytvořenou louži se organizátoři rozhodli posunout celou akci zase o nějaký stupeň výš a připravili pro nadšence zimních sportů mňamku v podobě přejíždění rybníku vedle jezerní sjezdovky.

Touhu vyzkoušet si šedesátimetrovou jízdu po vodní hladině za wakeboardovým navijákem mělo téměř devadesát šílenců, kteří se nebáli ostrého začátku ani studené vody. Většina z nich ozkoušela teplotu rybníku hned na začátku, jelikož start nebyl vůbec jednoduchý. Pomocnou ruku dávala účastníkům posádka Vodní záchranné služby ČČK MS České Budějovice a tak nějak všichni, kdo se namanuli. Ne vždycky bylo snadné rozepnout si ve studené vodě vázání a doplavat na břeh. Často se hledaly pod hladinou i odepnuté lyže. Našli se i tací, kteří přefrčeli vodní hladinu s naprostým přehledem a v závěru ještě vyšvihli trik přes jibovou lavici.

„Příští rok bychom chtěli ještě zapracovat na technické stránce celé akce. Nájezd na hladinu byl hodně obtížný a udržet se zvládli jen ostřílení jezdci, ale i tak se akce povedla. Byl jsem sám překvapen, kolik lidí se do soutěže přihlásilo, přišlo se podívat a chválilo,“ říká jeden z organizátorů Vojen Smíšek. V největším návalu se kolem rybníka mohlo sejít až čtyři sta lidí.

Soutěžilo se o nejstylovější přejezd, který vyhrál na snowboardu Vít Veverka a na lyžích Hanz Petrou. V kategorii nejlepší koupačka zabodoval na snowboardu Tomáš Hyka a na lyžích Vojta Kalčík. Nejlepší holka byla Zdeňka Petriláková, která jediná z něžného pohlaví přejela rybník na snowboardu až do konce.

Třítisícovou poukázku na nákup oblečení získal Olda Štumbauer, který měl podle porotců na sobě nejlepší outfit. 

Soutěž uzavřela disciplína o nejlepší trik ve skákání na lyžích nebo snowboardu do vody. Tu vyhráli Martin Dváca Franěk a Zdeno Zlámal.

Celá akce pokračovala skvělou afterparty ve Aprés ski baru Hříbek, kde si převlečení, najezení a zahřátí jezdci užívali venkovní hudby pod taktovkou DJ Brocka, DJ Dirty Boye, DJ Edllyho, DJ Sindhyla a DJ Křečka.

„Mám z celé akce velkou radost. Všechno se perfektně povedlo. Až na jeden lehčí úraz, tři utopené lyže a nějaké oblečení, to dopadlo skvěle a všichni jsme si to moc užili,“ dodává Smíšek.

Kramolínská louže 2015

Pondělí, 13. dubna 2015, 12:32

Kramolínská louže 2015
Kramolínská louže 2015

Štítky Kramolínská louže, Lipno, Jezerní sjezdovka, snowboard, lyže, party, zábava, hudba, snowboarding, rybník, Tomáš Hyka, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Snowboard, lyže, voda, dobrá hudba a hlavně zábava. To byla Kramolínská louže 2015  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.