Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeský kraj společně s městem vybudoval v Jindřichově Hradci okružní křižovatku Vídeňská

Nová okružní křižovatka Vídeňská v Jindřichově Hradci začala sloužit řidičům v takzvaném předčasném užívání v pátek 4. prosince. Společně ji vybudovaly Jihočeský kraj a město Jindřichův Hradec za celkem 8,620 milionu korun, když kraj uhradil 3,289 a město 5,331 milionu.

„Křižovatka Vídeňská nahradila původní křižovatku, která neumožňovala odbočení do všech směrů. Z hlediska bezpečnosti silničního provozu představovala původní křižovatka velmi vysoké riziko vzniku dopravních nehod. Vybudováním nové křižovatky byla rizika odstraněna,“ uvedl krajský radní pro dopravu Antonín Krák.

Chodci dostali nové chodníky i přechody

Součástí stavby je rovněž stezka pro chodce a cyklisty, nové chodníky včetně přechodů i nové veřejné osvětlení. „Jsem velmi rád, že se tuto stavební akci podařilo dotáhnout do konce. Věřím, že nový kruhový objezd přispěje k lepší a bezpečnější dopravní situaci v této části našeho města. Řidiči jistě ocení pohodlný průjezd touto křižovatkou a chodci nové chodníky a místa pro přecházení,“ řekl starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka s tím, že práce na budování křižovatky byly zahájeny letos 29. září a byly prováděny za provozu pouze za využití částečných uzavírek.

Okružní křižovatka Vídeňská se nachází v místě mimoúrovňové křižovatky ve směru Jindřichův Hradec - Nová Bystřice - Vídeň na jižním okraji města. Přímo navazuje na již dokončenou okružní křižovatku umístěnou na výjezdu k nové křižovatce Vídeňská s odbočením na místní komunikaci, která slouží jako příjezd do nově otevřeného Zahradního centra.

Autoři | Foto MÚ Jindřichův Hradec

Štítky Jindřichův Hradec, kruhový objezd, Jihočeský kraj, chodník, Antonín Krák, Stanislav Mrvka, zahradní centrum, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj společně s městem vybudoval v Jindřichově Hradci okružní křižovatku Vídeňská  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.