Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Se zákazem řízení a pod vlivem drog ujížděl policistům. Úkryt v tújích mu nepomohl

Minulý čtvrtek stíhali řidiče motorového vozidla také jindřichohradečtí policisté. V dopoledních hodinách podstoupili honičku s mužem středního věku, který měl soudně uložen zákaz řízení na dobu šesti let. Přesto řídil automobil Škoda Octavila pod vlivem metamfetaminu.

Podezřelého muže zpozorovali policisté na jednom z kruhových objezdů v centru města. Zde ho také chtěli zastavit, ale řidič neměl v úmyslu dbát světelných a zvukových výzev policie a začal ujíždět hlídce přes sídliště Vajgar po silnici na obec Lásenice. Následně pokračoval ve směru na Číměř. Za obcí Bílá, kde odbočil na Horní Pěnu, však jeho šílená jízda skončila.

„Při projíždění levotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk a vjel vpravo mimo vozovku, kde pravým bokem narazil do pařezu, od kterého se odrazil do drátěného oplocení, které poškodil. Následně z vozidla vystoupil a nepomohlo mu ani to, že se schoval před policisty do živého plotu z tújí. Právě v živém plotu byl policisty vypátrán a zadržen,“ říká mluvčí policistů Hana Millerová.

Následující den si podezřelý muž převzal od policejního komisaře sdělní obvinění pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Okresní soud v Jindřichově Hradci ve stejný den vydal rozhodnutí o vydání muže do vazební věznice v Budějcích.

Foto Dominik Svoboda

Štítky ŠKODA AUTO a.s., Lásenice, Horní Pěna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se zákazem řízení a pod vlivem drog ujížděl policistům. Úkryt v tújích mu nepomohl  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.