Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Vyhrožoval bývalé přítelkyni, teď mu hrozí vězení

Jedenačtyřicetiletý muž z Jindřichohradecka vyhrožoval a nevídaným způsobem vydíral bývalou přítelkyni, která proti němu má svědčit u soudu ve věci čtyř přečinů, které proti ní spáchal již dříve. Ukázalo se ale, že žena je vůči psychickému tlaku imunní a její bývalý partner si tak před soudem ještě přihoršil.

Vyděrač byl vcelku vynalézavý. Nejprve zkoušel ženu zlomit pomocí lsti. „Před domem  v Třeboni podezřelý muž poškozené ukazovat papír, na kterém bylo napsáno, že ona i druhá svědkyně v trestní věci jsou „ kněžky lásky“ a přitom jí měl říci, že toto sdělení rozvěsí všude po Třeboni, vhodí do schránek a vylepí po hospodách, pokud své trestní oznámení nestáhne,“ uvádí policejní mluvčí Hana Millerová.

Žena trestní oznámení nestáhla, a tak musel čtyřicátník zajít ještě kousek dál. „Dále opět v ranních hodinách, když  šla poškozená  do zaměstnání, na ni měl  čekat u Budějovické brány s tím, že s ní chce mluvit, což ona odmítla. Následně jí chytil za ruku a táhl ji  do Zámeckého parku. Tomuto se poškozená neúspěšně bránila a podezřelý jí měl při cestě říkat, ať za ním jednou týdně přijede do obce na Třeboňsku  a  zde mu bude po vůli a on  jí nic neudělá,“ pokračuje Millerová.

Ani na toto statečná žena nereagovala a tak se musel už téměř zoufalý muž snížit i k výhružkám smrtí. „Pustil ji ze sevření a znovu ji přesvědčoval o tom, aby své trestní oznámení stáhla s tím, že jestli ho prý zavřou, pak jí údajně zabije. Po nějaké době přijíždělo osobní vozidlo, čehož se agresor zalekl a z místa utekl,“ uzavírá Hana Millerová.

Všechny mužovy snahy o stažení trestního oznámení tak byly marné, ba co víc, ještě si přihoršil. K předchozím přečinům si totiž může ještě připočítat trestný čin vydírání, za což mu soud může připsat až osm let vězení.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky trestní oznámení, okres Jindřichův Hradec, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhrožoval bývalé přítelkyni, teď mu hrozí vězení  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.