Počasí dnes25 °C, zítra32 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Děti z tábora v Jindřichově Hradci postihly střevní potíže, zřejmě z jídla

Více než třicet lidí z příměstského tábora v Jindřichově Hradci skončilo se střevními potížemi v nemocnici. Většina z hospitalizovaných byly děti. Střevní potíže jim pravděpodobně způsobily toxiny z jídla. Pacienty přivezli záchranáři do nemocnice ve středu odpoledne, sedmnáct jich v ní zůstalo do čtvrtečního rána, jeden bude hospitalizován zřejmě do pátku. Ostatní zdravotníci propustili ve středu.

„S výjimkou tří dospělých šlo o děti. Pacienti měli průjem a zvraceli,“ uvedl ředitel jindřichohradecké nemocnice Miroslav Janovský. Všichni hospitalizovaní dostali infuze a lékaři potom podle stavu jednotlivců rozhodovali o tom, kdy je propustí domů.

„Přesné příčiny otravy zjišťuje krajská hygienická stanice,“ řekla policejní mluvčí Hana Millerová. Příměstský tábor podle ní od středeční události přerušil provoz. Pokračovat bude patrně až v momentě, kdy bude známá příčina otravy. Příměstský tábor působil přímo v Jindřichově Hradci a děti v něm trávily všední dny od rána do odpoledne, na noc se vracely domů.

Zdroj ČTK

Štítky Jindřichův Hradec, nemocnice, příměstský tábor, Miroslav Janovský, Krajská hygienická stanice, jídlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti z tábora v Jindřichově Hradci postihly střevní potíže, zřejmě z jídla  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.