Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nešťastný muž chtěl skočit z věže v Jindřichově Hradci. Policisté mu sebevraždu rozmluvili

Velké drama se šťastným koncem se odehrálo v sobotu 5. května odpoledne v centru Jindřichova Hradce. Mladý muž se tam rozhodl skoncovat se životem, vystoupal na věž kostela Nanebevzetí Panny Marie a chtěl skočit. Policisté mu to rozmluvili.

Na místo jako první dorazila hlídka jindřichohradeckých policistů, vzápětí vedoucí Územního odboru (ÚO) Jindřichův Hradec, a na místo byl povolán vyjednavač ze Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje.

„Hodiny složitého vyjednávání s nešťastným mužem dopadly dobře. Sám se rozhodl, že přeleze zábradlí zpět do bezpečí, kde si ho převzali do péče záchranáři,“ popsala policejní mluvčí Lenka Krausová s tím, že všem, kteří se na včerejší velmi náročné záchraně podíleli, patří velké poděkování. Jen díky jejich vynikající práci se muž rozhodl dát si druhou šanci. 

Podíl na záhraně muže měl také hasičský záchranný sbor a městská policii z Jindřichova Hradce. A na místě zasahovali také policisté z obvodního oddělení Jindřichův Hradec Marek Z., Martin T., vedoucí ÚO Jindřichův Hradec Josef Heš a vyjednavač ze zásahové jednotky Václav K.

Policisté podle mluvčí Krausové odvedli perfektní práci.

Autoři

Štítky pokus o sebevraždu, sebevrah, Jindřichův Hradec, Nanebevzetí Panny Marie, Lenka Koloušková, Hasičský záchranný sbor, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nešťastný muž chtěl skočit z věže v Jindřichově Hradci. Policisté mu sebevraždu rozmluvili  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.