Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přepadli ženu a chtěli po ní peníze. Teď jim hrozí až čtyři roky vězení

Šest měsíců až čtyři roky ve vězení nebo pokuta hrozí muži a ženě, kteří jsou obviněni z vydírání, úmyslného ublížení na zdraví a výtržnictví. Oba totiž měli v druhé polovině března přepadnout v Jindřichově Hradci ženu, několikrát ji udeřit a požadovat po ní peníze za dříve darované oblečení.

Na případu pracovali jindřichohradečtí kriminalisté od 17. března. Ten den totiž došlo k přepadení poškozené ženy. „Podezřelý muž se ženou měli poškozenou zastihnout v ulici Nežárecká v Jindřichově Hradci. Společně k poškozené přistoupili a měli po ní požadovat peníze za dříve darované oblečení. Během toho ji měla podezřelá žena uhodit pěstí do obličeje a poté, co jim poškozená peníze přislíbila, ji měla ještě několikrát kopnout do oblasti beder,“ popsala policejní mluvčí Hana Millerová.

Podle vyšetřovatele, který se případem zabýval, se oba agresoři dopustili hned tří trestných činů, a to vydírání, úmyslného ublížení na zdraví a výtržnictví. „Usnesení bude podezřelé ženě v dohledné době doručeno do věznice Rapotice, kde vykonává trest odnětí svobody pro jinou trestnou činnosti. Podezřelý muž bude policejním komisařem trestně stíhán na svobodě. V případě soudem uznané viny oběma agresorům hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest,“ dodala Millerová.

Foto Jana Kroneislová

Štítky krimi, policie, Jindřichův Hradec, přepadení, peníze, věznice

Přepadli ženu a chtěli po ní peníze. Teď jim hrozí až čtyři roky vězení  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.