Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Blíží se výlov rybníka Rožmberk, řidiči musejí počítat s omezením

Od pátku do neděle proběhne výlov jihočeského velikána – rybníka Rožmberk. V souvislosti s výlovem Jindřichohradecká policie posílila hlídky třeboňských policistů nejen o kolegy ze Suchdola nad Lužnicí, ale i o policisty z dalších útvarů včetně hlídek dopravních policistů z Jindřichova Hradce.

Pro řidiče to znamená, že budou některé silnice dočasně zjednosměrněné. „Příjezd k rybníku je směřován po trase: ve směru od Třeboně za železničním přejezdem řidiči odbočí vpravo na obec Lužnice, kdy místo vjezdu k výlovu Rožmberka bude označeno velkým poutačem. Výjezd je situován na hlavní tah a obec Přeseka,“ popsala tisková mluvčí policie Hana Millerová.

Bezplatné parkoviště bude přímo u rybníka Rožmberk. Pro řidiče platí přísný zákaz parkování na přilehlých polích, lesních cestách či jinde z důvodu bezpečného průjezdu ostatních aut, kdy policisté  budou řidiče jinde parkujících  vozidel nekompromisně řešit. Toto opatření je nezbytné rovněž pro možný průjezd vozidel záchranných složek.

„Větší kumulace osob na místě výlovu přiláká rovněž zloděje kapsáře. Dbejte i v tomto směru zvýšené opatrnosti a kabelky, batohy i peněženky mějte stále pod svoji kontrolou,“ dodala mluvčí. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky Rybník Rožmberk, Jindřichův Hradec, Suchdol nad Lužnicí, Třeboň, Lužnice

Blíží se výlov rybníka Rožmberk, řidiči musejí počítat s omezením  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.