Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Podívejte se na studii areálu Tyršovy sady v Jindřichově Hradci. Vyžití najdou nejen sportovci

Zázemí pro sport i volný čas, ale i 400 parkovacích míst. To vše by měl nabídnout areál Tyršovy sady v Jindřichově Hradci. Studie areálu, který bude realizován na ploše 16 tisíc metrů čtvereční, je již veřejná. Celkem jde o investici odhadem za 750 milionů korun.

„Studie je jakýmsi návrhem, jak by za několik let mohl dnes roztříštěný a nehezký areál vypadat. Povede k tomu dlouhá cesta a neobejdeme se bez dotací, ale věřím, že máme dobře našlápnuto. Pokud se vše podaří mohl by být Tyršův areál místem, které bude žít po celý rok,“ shrnul starosta Jindřichova Hradec Jan Mlčák (Patrioti Jindřichův Hradec).

Ubytovací zázemí propojené se sportovní halou i zimním stadionem Jana Marka vznikne na místě stávající tribuny fotbalového stadionu. Stavební úpravy také čekají stávající objekt Sokolovny.

„Navrženými úpravami vznikne pravý kulturně sportovní komplex, který Jindřichův Hradec postrádá. Poměrně jednoduchými automaticky proveditelnými přestavbami zde může být sportovní hala, společenský sál, divadlo, kino a třeba i galerie. Díky využití během celého dne jsou zde velmi příznivé provozní náklady. Velký potenciál má i umístění objektu, jedná se o jakousi vstupní kulturně sportovní bránu do areálu,“ dodal projektant Milan Špulák.

Část Tyršova pláň, kde bývá například Porcinkule nebo koncerty, by zůstala otevřeným veřejným prostorem s různými možnostmi využití. Na ploše může vzniknout venkovní kluziště, prostor pro trhy, poutě, koncerty nebo letní kino.

Studie počítá také s podzemním parkovištěm s kapacitou 400 aut. Součástí areálu bude podle návrhu i skatepark, lanové centrum nebo koupací biotop o rozloze 500 metrů čtvereční.

Ke stávající sportovní hale a menší tréninkové přibude třetí hala a šatny. Přístavbou kolem stávajícího zimního stadionu vzniknou nové prostory pro menší sporty, lezecká stěna, občerstvení ale také kvalitní šatny a rehabilitační a relaxační zázemí. Na střeše přístavby pak bude krytá atletická čtyřdráha s výhledem na město.

Ještě letos se začne s projektováním třetí tréninkové haly. Další kroky by měly následovat v dalších letech. 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto JPS J. Hradec

Štítky Jindřichův Hradec, Tyršovy sady, studie, sport, vizualizace, Jan Mlčák, Jan Marek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podívejte se na studii areálu Tyršovy sady v Jindřichově Hradci. Vyžití najdou nejen sportovci  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.