Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jindřichův Hradec investoval do opravy Václavské ulice 45 milionů korun

Jindřichův Hradec ukončil další část opravy Václavské ulice. Město do modernizace třídy v rozpětí posledních čtyř let investovalo 45 milionů korun. Václavská ulice přivádí dopravu z hlavního tahu I/34 z Českých Budějovic do centra města a také z části k nemocnici. Zástupci vedení Jindřichova Hradce dnes slavnostně opravený úsek otevřeli.

„Jde o jednu z klíčových dopravních tepen ve městě. Václavská ulice je spojnicí mezi městským okruhem směrem od Českých Budějovic a Třeboně do centra města a také spojnicí mezi centrem a sídlištěm Hvězdárna," řekl starosta města Jan Mlčák (Patrioti).

Rekonstrukce silnice se týkaly opravy vodovodu, splaškové kanalizace, výstavby nové dešťové kanalizace. Kromě toho město upravilo veřejného osvětlení. „Nové se dělaly také chodníky, zastávky MHD nebo kontejnerová stání," řekl starosta. Dodal, že Jindřichův Hradec hradil rekonstrukci ze svého rozpočtu a nečerpal na ní dotace.

Doposud město obnovilo asi šest stovek metrů silnice. Přibližně stejně dlouhou část modernizuje v příštím roce. „Předpokládané náklady ne rekonstrukci jsou přibližně 40 milionů korun," řekl starosta. Opravy vždy na několik měsíců omezily dopravu ve městě. Václavská silnice byla uzavřena pro osobní dopravu a objízdné trasy musely využívat i linky MHD. „Zbylá část modernizace bude rozdělena do dvou etap, protože uzavření této části ulice není tak dopravně komplikované jako předchozí úseky," uvedl starosta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jindřichův Hradec

Štítky Jindřichův Hradec, oprava, ulice, správa, silnice, České Budějovice, Jan Mlčák, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichův Hradec investoval do opravy Václavské ulice 45 milionů korun  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.