Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Řidičům se ulehčí cesta do Jindřichova Hradce, ŘSD v pondělí zprovozní most na tahu I/23

Silničáři zprovozní 23. října most přes řeku Nežárku v Jindřichově Hradci na tahu I/23. Novináře o tom informoval Adam Koloušek z českobudějovické pobočky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Silničáři most od jara opravovali, jezdilo se kyvadlově a tvořily se kolony. Část řidičů jezdila od konce léta z Českých Budějovic do Jindřichova Hradce přes D3, Kardašovu Řečici a přes tento most, protože na silnici I/34 z Budějovic přes Třeboň je neprůjezdný úsek mezi Lásenicí a Horním Žďárem. Tuto část tahu I/34 otevře ŘSD na konci října.

„Opravovaný most přes řeku Nežárku u vlakového a autobusového nádraží v Jindřichově Hradci na silnici I/23 bude od pondělí průjezdný bez větších omezení. Nyní se práce přesunuly mimo hlavní komunikaci do prostoru pod mostem, kde pokračují sanací nosné konstrukce a spodní stavby," sdělil Koloušek.

Silničáři most kompletně opravili. Vyměnili spádový beton, izolace i mostní římsy či vybavení jako odvodňovače, závěry a zábradlí. Náklady byly 24,6 milionu korun bez DPH.

Jízda do Jindřichova Hradce je komplikovaná i po hlavní silnici I/34 z Českých Budějovic přes Třeboň. Až do 31. října potrvá oprava zhruba tříkilometrového úseku silnice I/34 z Lásenice na Horní Žďár, která začala v srpnu. Zmíněná část silnice je zavřená, objížďka vede směrem na Číměř a Horní Pěnu. Oprava vyjde téměř na 50 milionů korun bez DPH, jak uvedli silničáři.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, silnice, most, opravy, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidičům se ulehčí cesta do Jindřichova Hradce, ŘSD v pondělí zprovozní most na tahu I/23  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.