Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nové bydlení nedaleko centra? Investoři navrhnou proměnu kasáren

Velké proměny by se mohl dočkat areál, který se nachází nedaleko centra Jindřichova Hradce. Zástupci města vyhlásili tendr na komplexní proměnu Dukelských kasáren. Cílem je rekonstruovat stávající objekty a kromě jiného tam vybudovat nové bydlení.

Stávající budovy nejsou v dobrém stavu a město, které je jejich majitelem, má v plánu areál proměniit. 

„Nabízí se zde možnost komplexního řešení celého prostoru s důrazem na veřejný prostor a zároveň s rekonstrukcí stávajících prostor pro bydlení vytvořit i nové kapacity, navýšit bytový fond o další bytové jednotky, a tak uspokojit zájmy o bydlení v Jindřichově Hradci, neboť ve městě je dlouhodobá stagnace nové bytové výstavby,“ popsala v tiskové zprávě mluvčí města Karolína Bartošková.

Proto se loni konala veřejná prezentace na toto téma. Vedení města tehdy představilo záměr výstavby nových bytů pro rezidenční bydlení. Kromě toho chtějí zástupci radnice, aby v lokalitě vznikla nová zeleň. Pozemek i budovy patří městu. 

Na výstavbě bytového komplexu by se mohl podílet soukromý investor. „Definovali jsme si podmínky, které jsou s ohledem na požadavek města důležité, protože se snažíme zaměřit na veřejný prostor. Věříme, že potenciální investor nám předloží záměr, který by mohl být realizovatelný včetně způsobu financování i možností vlastnictví,“ popsal starosta Michal Kozár (ANO).

Zástupci Jindřichova Hradce proto vyhlásili tendr na "komplexní řešení prostoru Dukelských kasáren pro developerské společnosti a stavební podnikate". Zadání zahrnuje některé parametry. Zájemci o soutěž mají dbát na soukromí obyvatel, kvalitní veřejný prostor, zeleň, dopravu či parkování nebo třeba adekvátní počet bytů. 

„Rada města po projednání dne 17. ledna 2024 usnesením jmenovala členy odborné poroty na posouzení návrhů v rámci tendru na komplexní řešení prostoru Dukelských kasáren za účelem rekonstrukce stávajících a vytvoření nových prostor pro bydlení s důrazem na veřejný prostor,“ informovala mluvčí. 

V odborné porotě zasedne několik architektů včetně městského architekta Lukáše Soukupa. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Města Jindřichův Hradec

Štítky jindřichův hradec, kasárny, architekt, soutěž, proměna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové bydlení nedaleko centra? Investoři navrhnou proměnu kasáren  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.