Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Závody v letním biatlonu ovládli závodníci z domácího klubu

V sobotu 9. května se ve Starém Městě pod Landštejnem uskutečnil regionální závod českého poháru v letním biatlonu. Domácí závodníci a závodnice si připsali osm prvních míst, pět druhých a tři třetí místa. BK Staré Město pod Landštejnem se tak stal nejúspěšnějším týmem sobotních závodů.

Závodů se zúčastnilo přes 160 závodníků ze všech koutů republiky. Závodilo se ve 20 kategoriích od přípravek až po dospělácké kategorie. V mužské kategorii A se umístil na třetím místě Luboš Schorný z domácího klubu. Před ním doběhl jeden závodník z Brna a z Říčan. Žena Luboše Schorného, Pavla, vyhrála svou kategorii ženy A před druhou Klárou Minářovou. Obě reprezentují klub Starého Města.

I v dalších kategoriích domácí sbírali medaile. V juniorkách skončila na druhém místě Kristýna Minářová, která tak svým umístěním napodobila svou starší sestru Kláru.

„Závody to byly skvělé, i když počasí bylo jak na houpačce. Pro starší kategorie jsou staroměstské závody vždy takovým strašákem. Místní kopce vždy prověří fyzickou připravenost závodníků. Není to vůbec lehké,“ dodala Kristýna Minářová.

Kategorii muži B ovládli také domácí borci. Na prvním místě doběhl Jan Pokorný a na třetím Vlastimil Matyáš.

Dívčí dorosteneckou kategorii A vyhrála Michaela Willmanová z pořádajícího oddílu, na druhé pozici se umístila Miroslava Chvalová ze Strakonic a třetí byla Evelína Daverná, parťačka Willmanové. Dorostenky B ovládla Karolína Daverná, sestra Evelíny. Áčko dorostenců vyhrál Antonín Danuš ze Strakonic. V béčku ukázal všem záda domácí Ondřej Mikulášek.

I v žákovských kategoriích byli Jihočeši úspěšní. V žácích B skončili na prvních dvou místech opět domácí borci, jmenovitě Jáchym Kaplan a Vítek Mikulášek. Žákyně B vyhrála Johanka Benešová z SK Šumava. Domácí Ondřej Geisler a Marek Liščákopanovali kategorii žáci C. V žákyních C se na prvních třech místech umístily dívky z jihu Čech. První Veronika Trávníčková a druhá Jolana Ihnatišínová reprezentují domácí barvy. Třetí Denisa Nováková závodí za SK Šumava. Poslední závodnicí z regionu na stupních vítězů byla Barbora Silovská ze Strakonic v kategorii přípravky dívek.

Ve štafetovém závodě skončila jedna z domácích štafet na druhém místě ve složení Jáchym Kaplan, Veronika Trávníčková a Luboš Schorný.

Targer sprint ovládla Pavla Schorná před druhou Klárou Minářovou.

Autoři

Štítky biatlon, bk staré město, Staré Město pod Landštejnem, Luboš Schorný, Strakonice, Šumava, Brno, Pavla Schorná, Říčany, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závody v letním biatlonu ovládli závodníci z domácího klubu  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.