Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Hejtman Zimola: Jarošov získal titul jihočeské Vesnice roku 2015 a zlatou stuhu oprávněně

Pospolitost. To je podle hejtmana Jiřího Zimoly hlavní trumf obyvatel Jarošova nad Nežárkou, díky kterému si letos dokráčeli až k titulu jihočeské Vesnice roku a zisku zlaté stuhy. Slavnostní vyhlášení 21. ročníku této soutěže se v obci na Jindřichohradecku odehrálo v pátek 7. srpna, tedy zhruba měsíc a půl od doby, kdy byly výsledky oficiálně zveřejněny.

„Chci všem z Jarošova pogratulovat a zejména poděkovat. Poděkovat za to, že to v této malebné obci prostě funguje. Myslím tím zejména pospolitost zdejších lidí, o čemž ostatně svědčí i účast na dnešní oslavě,“ uvedl Zimola.

Hejtman zároveň vyzdvihl, že se v obci pravidelně koná řada kulturních, společenských i sportovních akcí. „Jarošov je navíc i obcí, kam lidé, kteří se vracejí z Jindřichova Hradce z práce, nejezdí jen přespat. Tady to opravdu žije,“ zdůraznil a dodal, že Jarošovu bude samozřejmě držet palce i v zářijovém celostátním kole této soutěže.

Slavnostní vyhlášení připravovali 14 dní. Občerstvení měli pro 800 lidí

O tom, že titul Jarošovu přineslo lidské sepjetí a spolkový život, je přesvědčený i starosta obce Bohumil Rod. „Je to zkrátka v lidech a o lidech,“ řekl s tím, že přetrvávající radost z premiérového prvního místa v této soutěži je k nezaplacení. „Na každém kroku je vidět, že se to pozitivním způsobem dotklo každého našeho občana, všichni to dávají jasně najevo,“ doplnil s úsměvem.
Na páteční oslavy se v Jarošově důkladně chystali 14 dní. Obec, kde žije 1100 obyvatel, připravila občerstvení pro 800 lidí a další měla pro případ potřeby v záloze. Celou akci pak doprovázel bohatý kulturní program, jak jinak, než pod taktovkou místních spolků.

Stříbro putovalo do Sudoměřic u Bechyně a bronz získalo Vrábče

Na druhém místě za vítězným Jarošovem skončily Sudoměřice u Bechyně na Táborsku a bronzový stupínek obsadilo Vrábče na Českobudějovicku. Do 21. ročníku soutěže jihočeská Vesnice roku se letos přihlásilo celkem 24 obcí. Nejvíce na Písecku - sedm, na Táborsku šest, na Strakonicku čtyři, na Jindřichohradecku tři a po dvou na Českobudějovicku i Prachaticku. O jejich pořadí rozhodovala desetičlenná porota v čele s předsedou Jiřím Iralem. Výsledky celostátního kola budou vyhlášeny v sobotu 19. září v Luhačovicích.

Napsal Radek Šíma

Štítky Jiří Zimola, Jarošov, soutěž, okres Jindřichův Hradec, Jarošov nad Nežárkou, okres České Budějovice, okres Tábor, Vrábče, Sudoměřice u Bechyně, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman Zimola: Jarošov získal titul jihočeské Vesnice roku 2015 a zlatou stuhu oprávněně  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.