Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hemodialyzační středisko v jindřichohradecké nemocnici rozšířilo svoji kapacitu o šest lůžek

Zhruba o dvě třetiny byla rozšířena kapacita hemodialyzačního střediska v Nemocnici Jindřichův Hradec. Několikaměsíční rekonstrukce tohoto pracoviště přinesla šest nových a samozřejmě plně vybavených hemodialyzačních lůžek.

„Vzhledem k významnému nárůstu dialyzovaných pacientů byla v roce 2010 provedena přestavba dialyzačního střediska a jeho kapacita rozšířena o dvě lůžka. I přesto jsme na konci roku 2014 byli v situaci, kdy hrozilo, že budeme muset nové pacienty zařazovat do takzvaných čtvrtých směn, to znamená od 1 hodiny v noci, což jsme považovali za krajní a pro pacienty velmi nepříjemné řešení,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Jindřichův Hradec Miroslav Janovský.

Podle slov nemocnice je nárůst dialyzovaných pacientů obecným trendem. Důvodem je mimo jiné zvyšování kvality dialyzační péče.

„Protože je naší snahou poskytovat pacientům co nejkomfortnější péči, bylo jediným možným řešením, pokud jsme nechtěli i starší pacienty zařazovat do večerních a nočních směn, další rozšíření dialyzačního střediska. V současné době probíhá přestavba střediska, kterou vznikne další dialyzační sál s šesti dialyzačními lůžky, předpokládáme, že i do budoucna by už tato kapacita měla být dostatečná. Alespoň přechodně budeme moci téměř všechny pacienty dialyzovat během dne, dvě noční směny zůstanou vyhrazeny pro malý počet pacientů, kteří si večerní dialýzy sami přejí, z důvodu svých aktivit během dne,“ řekl Miroslav Janovský.

Slavnostní otevření provozu se uskuteční 5. října.

Štítky pacient, rekonstrukce, Nemocnice Jindřichův Hradec, Miroslav Janovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hemodialyzační středisko v jindřichohradecké nemocnici rozšířilo svoji kapacitu o šest lůžek  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.