Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hejtman předal Terezce z Protivína, která byla prvním jihočeským miminkem roku, zlatý přívěsek

Zlatý přívěsek s řetízkem předal hejtman Jiří Zimola prvnímu jihočeskému miminku roku 2016 Terezce Tomšovicové z Protivína na Písecku. Na městském úřadu si jej v pondělí 22. února převzala maminka Pavlína Tomšovicová, kterou doprovázeli manžel Jan a syn Honzík.

„Stejně jako každému prvorozenému Jihočechovi jsem popřál i Terezce hodně štěstí, zdraví a aby se jí na tomto světě líbilo. Rodičům pak přeji hodně trpělivosti při její výchově,“ uvedl Zimola.

Terezka se narodila 1. ledna v 0:39 v písecké nemocnici. Tento okamžik jí bude připomínat přívěsek, na jehož lícové straně je uvedeno její jméno, nápis 1. občánek Jihočeského kraje a obrázek kočárku s datem 2016. Na rubové straně jsou hodiny, jejichž ručičky uvádějí čas, kdy přišla na svět a datum 1. ledna. Maminka dostala od hejtmana pugét květin a tatínek láhev jihočeské pálenky. Bratr Terezky Honzík si ze setkání odnesl sadu deskových her, pastelky, vodovky či pohádkovou knížku.

První miminko roku 2009 mezitím už začalo chodit v Bernarticích do školy

Nad tím, jestli bude Terezka prvním miminkem letošního roku, Pavlína Tomšovicová vůbec nepřemýšlela. „Čekala jsem, že se narodí ještě loni. K tomu štěstí, které nás potkalo, je tohle takový malý bonus,“ dodala s tím, že bratr Honzík se o sestřičku hezky stará.

Honzík se prý s tatínkem těšili na Terezku společně. „Zda bude, či nebude prvním jihočeským miminkem, jsem moc neřešil. Hlavně mi šlo o to, aby byly obě holky v pořádku,“ řekl spokojený otec Jan Tomšovic.

Dárky předával hejtman tradičně se zpožděním, aby se mohla maminka i miminko dostatečně zaklimatizovat. „Jestli dobře počítám, tak jsem již takto přivítal celkem devět miminek, protože v roce 2014 byla prvními narozenými Jihočechy dvojčata,“ dodal Zimola.

Prvním miminkem, které Zimola v roli hejtmana vítal do života, byl v roce 2009 Honzík Mudruňka. Loni v září se s ním setkal znovu, když Honzík nastupoval v Bernarticích na Písecku do I. třídy.

Autoři

Štítky Protivín, Jiří Zimola, okres Písek, Bernartice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman předal Terezce z Protivína, která byla prvním jihočeským miminkem roku, zlatý přívěsek  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.