Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Stále stejný scénář. Muž chtěl rozměnit peníze, poté seniora okradl o úspory

Další případ okradeného seniora řeší tentokrát od čtvrtka písečtí kriminalisté. Scénář je prakticky totožný jako v předešlých loupežích. Zloděj požádá o rozměnění a během toho zatím odcizí všechny úspory seniora či seniorky. Nejinak tomu bylo i v tomto případě.

Podvodník navštívil muže krátce po třinácté hodině s tím, že mu jde vrátit finanční přeplatek. „Muž bohužel neznámého muže nevyprovodil z bydliště, ale nechal ho vstoupit do bytu. Následovala tolik známá hra na potřebu rozměnění peněz a během chvilkové nepozornosti zloděj seniora pohotově obral o úspory, které měl doma schované,“ přidává mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

Podle popisu by měl být zloděj asi 180 centimetrů vysoký, silnější postavy a s kulatým obličejem. Na sobě měl mít tmavé oblečení, dlouhý kabát přibližně ke kolenům a baret s kšiltem. Obut byl do hnědých bot.

Policisté s narůstajícím počtem okrádání seniorů vyzývají, aby byli v takových případech striktní a neznámé lidi si do domu nepouštěli. V případě, že si s někým takovým domluví schůzku, měl by být u nich doma ještě někdo další.

Foto Dominik Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stále stejný scénář. Muž chtěl rozměnit peníze, poté seniora okradl o úspory  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.