Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Syn je obžalovaný z vraždy matky. Před soudem se hájí, že mámu nezabil

Deset až osmnáct let vězení hrozí teprve čtyřiadvacetiletému Janu S. z Písecka. Podle obžaloby zavraždil vloni 1. května kousek od Myšence svou sedmačtyřicetiletou matku. Mladý muž se hájí, že je nevinný. Jako o absurdní mluví o obžalobě svého syna i jeho otec. Oba v úterý vypovídali u budějckého soudu.

Ten den, kdy byla žena nalezena mrtvá, šla ráno venčit psy. Šla zřejmě podél břehu řeky Blanice. Když se ani v poledne nevracela domů, vydal se ji podle svých slov její syn Jan hledat. Později se k němu přidala i rodina a policisté. Divné bylo, že po okolí běhali volně psi, které žena venčila. Pátrání mělo velmi smutný konec. Večer našli ženu mrtvou, s hlavou v tůni.

„Příčinou úmrtí bylo utonutí,“ řekla soudkyně Olga Smrčková.

Ukázalo se, že žena měla na hlavě i na těle několik zranění. Šaty měla rozřezané. V průběhu vyšetřování se pozornost policie stočila k synovi Janovi. Vedly ji k tomu různé stopy. Mladý muž byl tedy z vraždy obžalovaný. Chybí ale motiv, který by ho k vraždě matky vedl.

„Mámu jsem nezabil, vinu odmítám,“ řekl obžalovaný, který je nyní ve vazbě a předtím pracoval v Domově dětí a mládeže v Písku.  

Svůj vztah s matkou označil za normální, stejně tak mluvil i jeho otec.

Soud zkoumal, proč otec vypral oblečení, které měli ten den na sobě. Otec si už nepamatoval, jestli pral ještě ten den, nebo druhý.

„Venku bylo mokro a to oblečení bylo mokré, nechtěl jsem ho nechat v koši na prádlo,“ zdůvodňoval a vysvětlil také, že manželce někdy s prádlem pomáhal, protože dělali na směny, a když bylo potřeba, tak prostě vypral on. I syn uvedl, že s prádlem někdy pomáhal, a to s jeho věšením.

Otec u soudu uvedl, že z toho dne, kdy jeho manželka zemřela, si spoustu věcí pamatuje velmi nepřesně, o některých chvílích má i okno, neboť byl v šoku. Rozhodně ale trvá na tom, že syn manželku určitě nezabil.

„Neměl k tomu ani žádný důvod,“ řekl. „Byla hodná, společenská. Dohadovali jsme se jen kvůli běžným věcem, například kvůli úklidu, nebo kvůli tomu, abych přispíval na domácnost,“ přidal obžalovaný.

Soudní síň byla tentokrát zcela plná. Obžalovaného totiž přišli podpořit jeho známí a kamarádi. Soud bude tento týden pokračovat.

Autoři | Foto Kaspar Hauser

Štítky vražda, okres Písek, Myšenec, Olga Smrčková, Blanice (přítok Otavy)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Syn je obžalovaný z vraždy matky. Před soudem se hájí, že mámu nezabil  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.