Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Znalec nepotvrdil, zda byl obžalovaný z vraždy matky u počítače

Výpověď znalce v oboru výpočetní techniky zcela nepotvrdila, že muž z Písecka obžalovaný z vraždy své matky, byl v době činu u svého počítače. Případ, který se stal loni v květnu, řeší od března českobudějovický soud. Čtyřiadvacetiletému Janu Seberovi, jenž vinu popírá, hrozí až 18 let vězení. Líčení v úterý téměř po dvou měsících pokračovalo výslechem dalších svědků.

„Na časové údaje nalezené v počítači se nemůžeme spolehnout, protože tam došlo k manipulaci s časem,“ řekl v úterý u soudu znalec Jaroslav Kothánek.

Zavražděnou ženu našli lidé loni 1. května. Podle Kothánka se manipulace s časem týkala období od 30. dubna do 2. května. Uživatel to podle něj mohl udělat zpětně. Podle obhajoby však nelze zpochybnit, že Sebera se 1. května před 9:00 přihlásil ke svému facebookovému účtu, jak vyplývá z údajů poskytovatele připojení k internetu. „Klidně se mohlo stát, že ten počítač byl celou tu dobu mezi 30. dubnem a 2. květnem zapnutý, ale to vzhledem k té manipulaci s časem nejde zjistit,“ řekl Kothánek.

Vražda sedmačtyřicetileté ženy se podle žaloby stala loni 1. května. Na louce nedaleko Myšence nalezli lidé zbitou ženu, která měla hlavu v tůňce. „Žena měla rozřezané veškeré oblečení i spodní prádlo. Při pitvě bylo jako příčina úmrtí zjištěno utonutí,“ uvedla při zahájení líčení soudkyně Olga Smrčková.

Nálezu mrtvé předcházelo několikahodinové hledání, do něhož se vedle policie zapojili i hasiči. Rodina začala ženu hledat poté, co se nezvykle dlouho nevracela z ranní procházky se psy. Za viníka policie i státní zástupce považují jejího syna, který bydlel v domě s rodiči a babičkou, matkou oběti.

Zdroj ČTK

Štítky počítač, okres Písek, Olga Smrčková, vražda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znalec nepotvrdil, zda byl obžalovaný z vraždy matky u počítače  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.