Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Písecká nemocnice vybaví miminka „kufříkem do světa“

Všechny děti nemají to štěstí, že se na jejich příchod těší rodiče a širší rodina. Některé děti nemají, kdo by pečlivě zaznamenával jejich vývoj a růst a uchovával nejrůznější maličkosti a střežil je do jejich dospělosti, aby mu je mohl předat. Písecká nemocnice se snaží uchovat první vzpomínky na život těch dětí, které nemají to štěstí a vyrůstají bez rodiny.

Ve spolupráci s OSPOD (Odborem sociálně právní ochrany dětí) zajišťuje dětské oddělení Nemocnice Písek, a. s., fotografie z prvních dnů života dítěte. Do kufříku vloží při propuštění do Krizového centra nebo do pěstounské péče pár drobností na památku.

Malý kufřík obsahuje kartičku s barevným otiskem chodidel, které se provádí v prvních dnech života, štítek z inkubátoru nebo postýlky, dudlík a věci darované pro tyto účely dětskému oddělení  - pletenou nebo háčkovanou čepičku a bačkůrky, hračku. V loňském roce si kufřík z písecké nemocnice „odneslo“ devět dětí. „Přejeme všem dětem šťastnou budoucnost a dobrou náhradní rodinu, která jim dá lásku a pocit bezpečí,“ řekla staniční sestra nedonošeneckého oddělení písecké nemocnice Iveta Bendíková.

Přestože v ČR nyní probíhá projekt „Život v kufříku“, jehož cílem je darování vlastního kufříku s dárečky pro děti, které nemají možnost jít z porodnice do vlastní rodiny, aktivita písecké nemocnice je autonomní. „Naše neonatologické oddělení není součástí tohoto projektu, ale již delší dobu tuto praktiku provádíme, aniž by někdo z nás tento projekt znal,“ doplňuje vrchní sestra dětského oddělení Milena Boukalíková.

Štítky Písek, nemocnice, kufr, rodina, Nemocnice Písek, Orgán sociálně-právní ochrany dětí, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písecká nemocnice vybaví miminka „kufříkem do světa“  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.