Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Správa železniční a dopravní cesty za 16,5 milionu korun opravila přejezd do píseckého Hradiště

Správa železniční a dopravní cesty obnovila průjezd železničním přejezdem na trati z Protivína do Zdic, který spojuje centrum Písku se čtvrtí Hradiště. Přejezd má nyní lepší zabezpečení. Práce s náklady 16,5 milionu korun začaly již v květnu 2015 a dokončeny byly letos v červnu. Město navíc za další 1,5 milionu korun opravilo chodníky a veřejné osvětlení.

Podle Petra Matouška z městského odboru investic a rozvoje je původně dvoukolejný přejezd tvořený tratí a vlečkou k Jitexu po zrušení vlečky jednokolejný.

„Má čtyři nové výstražníky, závory a s gumopryžový povrch pro automobily. Přejezd je navíc doplněný o dálkově ovládanou zvukovou signalizaci pro nevidomé a o hmatové vyznačení hranice nebezpečného prostoru a směru přecházení,“ uvedl Matoušek. Investici Správy železniční a dopravní cesty spolufinancoval Státní fond dopravní infrastruktury.

Město navíc za 1,6 milionu korun nechalo vybudovat chodníky a veřejné osvětlení. Podle místostarosty Josefa Knota chce navíc město na tuto stavbu navázat výstavbou chodníku včetně veřejného osvětlení, který by právě dokončené chodníky u železničního přejezdu propojil s nákupním centrem OBI.

Zdroj ČTK

Štítky Správa železniční dopravní cesty, chodník, veřejné osvětlení, Petr Matoušek, Písek, Zdice, Protivín, Jitex, Státní fond dopravní infrastruktury, Josef Knot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa železniční a dopravní cesty za 16,5 milionu korun opravila přejezd do píseckého Hradiště  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.