Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidiče v Písku omezí uzavírka. Oprava mostu uzavře hlavní tah na Budějce

Kvůli opravě mostu v Písku se od středy 6. března uzavře silnice I/20 u sjezdu z mostu v Burketově ulici. Další úplná uzavírka je v plánu od 12. března u obce Nerestce na Písecku na silnici I/4. Příčinou je také oprava mostu. Objížďky budou značené a rozdělené podle tonáže aut.

Ředitelství silnic a dálnic opraví letos v jižních Čechách čtyři mosty, náklady jsou vyčísleny 65,5 milionu korun bez DPH. Vedle mostů u obce Nerestce a mostu v Písku čeká uzavírka také most ve Křtěticích na Strakonicku na silnici I/22 a most ve Strážném na silnici I/4. Při opravě mostu ve Křtěticích, plánované od března do září, bude také úplná uzavírka.

Uzavírka v Písku potrvá do 6. prosince. „Veškerá doprava bude vedena po objízdné trase. Kvůli uzavírce a objízdným trasám musejí cestující počítat se změnami jízdních řádů u MHD i veřejné linkové dopravy," uvedl tiskový mluvčí hejtmanky Radek Šíma.

U mostu v Písku musí ŘSD přizvednout nosnou konstrukci, vyměnit ložiska, obnovit mostní vybavení, příslušenství a sanovat spodní stavbu. Ředitelství silnic za práce zaplatí 19,4 milionu korun bez DPH.

U obce Nerestce bude ŘSD opravovat most, který převádí silnici I/4 přes železniční trať a říčku Skalici, ve směru od Písku a Strakonic na Prahu. Uzavírka potrvá od 12. března do 13. září. Oprava mostu u obce Nerestce bude letos největší, kterou ŘSD v kraji udělá. Silničáři vymění mostní svršek, stavbu i zesílí. Práce budou stát za 27,7 milionu korun bez DPH.

Autoři | Foto Jan Pešek

Štítky silnice, správa, stavby, Jihočeský kraj, uzavírka, Písek, oprava, Nerestce, České Budějovice, Ředitelství silnic a dálnic, okres Písek, okres Strakonice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče v Písku omezí uzavírka. Oprava mostu uzavře hlavní tah na Budějce  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.