Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Michal Brousil obhájil evropské zlato v disciplínách TFA

Obrovského úspěchu pro jihočeský profesionální sbor dosáhl Michal Brousil, který potvrdil, že patří na špici evropské elity v disciplínách TFA. V německém Mönchengladbachu obhájil zlato v individuálním závodě a zároveň byl členem štafety, která přivezla do Čech také zlatou medaili.

Evropský šampionát vyhrál písecký Michal Brousil ve své věkové kategorii už v loňském roce. A jak se říká, obhajoba je vždy těžší než první zlato. Michal ale potvrdil, že jeho výkonnost a připravenost je letos opravdu špičková.

Čtyři úseky extrémně náročných disciplín, které byly v Německu završeny výběhem do 15. patra nemocnice, Michal zvládnul ze všech závodníků nejlépe. Jeho čas 5:48 byl nejrychlejší nejen v jeho věkové kategorii 30 – 34 let, ale i v celkovém hodnocení. 

Michal se tak stal evropským šampionem nejen své kategorie, ale vyhrál i absolutní hodnocení. Svého polského rivala Marcina Zdziebla, kterému svým parádním výkonem „vrátil" loňskou porážku, nechal letos za sebou o čtyři vteřiny. Třetí místo obsadil další český borec Pavel Kouřík z plzeňského hasičského sboru, jehož čas byl 5:54.

Zlato v individuálním závodě nebylo jediné, které si Michal Brousil z evropského šampionátu přivezl. Michal byl jedním z členů štafety, která nenašla letos žádného přemožitele a s přehledem zvítězila. Jeho kolegy ve zlaté štafetě byli: Michal Přecechtěl z Olomouckého kraje, Pavel Kouřík z Plzeňského kraje a Tomáš Višnar z Pardubického kraje.

Češi na evropském šampionátu dokázali, že patří mezi evropskou špičku. Všech šest členů českého reprezentačního družstva skončilo v elitní patnáctce nejtvrdších hasičů Evropy.

Michal Brousil navíc v letošním roce ještě neprohrál. Zvítězil na všech závodech, kterých se zúčastnil. A jeho sportovní forma byla excelentně načasovaná i na evropské mistrovství.

V pátek se Michal zúčastnil další soutěže ze seriálu Českého poháru a předvede se i na domácí půdě, a to na krajské soutěži HZS Jihočeského kraje v disciplínách TFA 22. 6. na Zadově. 

Autoři | Foto hzsjk.cz

Štítky hasiči, Michal Brousil, výhra, zlatá medaile, Česko, Mönchengladbach, Německo, Evropa

Michal Brousil obhájil evropské zlato v disciplínách TFA  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.