Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Písku by mohl být probační dům pro podmínečně propuštěné vězně

Písek by se mohl stát jedním z mála měst v České republice, kde vznikne probační dům pro podmínečně propuštěné vězně. Objekt by měl kapacitu 20 lidí. Stát by jej vybudoval v areálu hasičů. Probační a mediační služba pomáhá podmínečně propuštěným vězňům při návratu do života po výkonu trestu.

„Realizaci projektu nemáme možnost nějak významně ovlivnit. Avšak ve vztahu k městu a jeho občanům jsme mediační a probační službě doporučili splnit několik našich podmínek,“ řekl místostarosta Písku Petr Hladík. Jednou z hlavních podmínek podle něj je, aby probační a mediační služba vytvořila pro bývalé vězně podmínky, které je budou motivovat k práci v místních firmách. Místostarosta upozornil, že město předpokládá bezproblémový chod zařízení, aniž by jeho klienti nějak porušovali zákon nebo obecní vyhlášky. „Požadujeme také, aby Probační a mediační služba České republiky uspořádala minimálně dvě besedy s veřejností, kde svůj projekt představí,“ řekl Hladík.

Ministerstvo spravedlnosti před třemi lety vypracovalo koncepci, která má zavést intenzivnější přípravu na pobyt na svobodě. Podle ní by probační domy poskytovaly vězňům základní servis. Například by jim úředníci pomohli s řešením problémů, které nejvíce ovlivňují recidivu, tedy s dluhy, sháněním práce a s bydlením.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, právo, kriminalita, probace, Písek, dům, Česko, Petr Hladík, Ministerstvo spravedlnosti České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Písku by mohl být probační dům pro podmínečně propuštěné vězně  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.