Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na jihu Čech dokončili stavbaři 1 645 bytů, nejvíc od roku 2008

V Jihočeském kraji se za první tři čtvrtletí letošního roku začalo stavět 1676 bytů, meziročně o 222 víc. Stavbaři od ledna do září dokončili 1 645 bytů, téměř o třetinu více než za stejné období loňského roku. Je to nejvíc dokončených bytů za první tři čtvrtletí od roku 2008. Z dokončených bytů připadalo 58 procent na byty v rodinných domech. Vyplývá to z informací Českého statistického úřadu.

Byty, které se letos v prvních třech čtvrtletích začaly v kraji stavět, tvoří 5,8 procenta všech takových v České republice. Přes 35 procent všech rozestavěných bytů na jihu Čech připadá na okres České Budějovice. Meziroční nárůst výstavby vykázalo pět okresů, dominoval Český Krumlov (růst o 91,5 procenta). Méně bytů než za loňský leden až září vzniká letos na Prachaticku a Strakonicku. Ve všech jihočeských okresech kromě Českobudějovicka připadalo přes 62 procent na byty v rodinných domech.

Z 1 645 bytů, které stavbaři dokončili v jižních Čechách od ledna do září, je téměř 55 procent (893) v okrese České Budějovice. Ve třech jihočeských okresech bylo meziročně dokončeno méně bytů, největší pokles, o 46 procent, zaznamenalo Písecko. Z dokončené výstavby bylo 57,8 procenta bytů v rodinných domech, což je více než republikový průměr. Na Písecku tvořily tyto byty 98,3 procenta dokončené bytové výstavby.

Stavbaři na jihu Čech od ledna do září dokončili 622 bytů v bytových domech, nejvyšší podíl z nich (75,4 procenta) měl okres České Budějovice. Jediným okresem, kde se za první tři čtvrtletí zkolaudovaly byty v domovech pro seniory, bylo Jindřichohradecko. Jde o 22 bytů.

Autoři | Foto

Štítky byty, Jihočeský kraj, stavba, Česko, rodinný dům, Český statistický úřad, České Budějovice, okres Písek, Český Krumlov, okres Prachatice, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech dokončili stavbaři 1 645 bytů, nejvíc od roku 2008  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.