Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Školáci z Milevska a okolí napsali a ilustrovali knihu pohádek

Sedm desítek žáků základních a mateřských škol z Milevska na Písecku se autorsky podílelo na knize s názvem Krátké pohádky od dětí pro děti. Některé z nich jednotlivé pohádky napsaly, jiné pro publikaci namalovaly obrázky. Kniha, která nyní vyšla, bude sloužit především pro školy a knihovny na Písecku.

Pohádky psali žáci ze šestých a sedmých tříd. „Musím ocenit autentičnost a také originalitu. Nejednalo se jen o nějaké upravené známé pohádky," uvedla Monika Hrochová z MAS Střední Povltaví. Doplnila, že například jeden školák napsal variaci na pokračování Exupéryho Malého prince. „Jiní pak psali na učitelem zadané téma. Takže se nám například povedlo shromáždit několik pohádek o ekologii," řekla.

Projekt začal minulý školní rok. Pohádky psaly tři desítky žáků základních škol a obrázky do knihy pak malovaly čtyři desítky dětí z mateřských škol. „Původně jsme chtěli celou publikaci slavnostně pokřtít před koncem minulého školního roku. Ale situace kolem koronaviru nám vše trochu posunula," uvedla.

Hrochová řekla, že kniha vychází v nákladu pěti stovek kusů. Publikace má vlastní evidenční číslo isbn, přesto však nezamíří do komerčních knihkupectví. „Je určena hlavně pro školy a obecní knihovny," řekla.

Autoři

Štítky ČR, literatura, školy, Jihočeský, kniha, pohádka, Milevsko, okres Písek, Malý princ, Střední Povltaví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáci z Milevska a okolí napsali a ilustrovali knihu pohádek  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.