Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Správa železnic začala rekonstruovat výpravní budovu v Písku. Vrátí se její historický vzhled

Právě v těchto dnech zahájila Správa železnic rekonstrukci výpravní budovy v Písku. Práce za 54 milionů korun by měly přinést více komfortu pro cestující, ale i úpravu přilehlého okolí a zlepšení návaznosti na další dopravní prostředky. Hotovo by mělo být v červenci 2022.Výpravní budova v železniční stanici Písek se výrazně přiblíží svému historickému vzhledu. Umožní to její celková rekonstrukce, kterou právě zahajuje Správa železnic. Výsledkem investice s celkovými náklady ve výši 54 milionů korun bude dále zvýšení komfortu pro cestující, úprava přilehlého okolí a zlepšení návaznosti na ostatní druhy dopravy.

Výpravní budova v Písku by měla získat původní historický vzhled. „Kompletní rekonstrukce zahrnuje úpravu a zateplení fasády, která se zároveň doplní o zdobné prvky. Vymění se okna, dveře a střecha. V prvním podlaží, které slouží především k zajištění provozu a služeb pro cestující, se díky změně dispozic zefektivní využití prostor. Například dojde k přesunutí veřejných toalet do bezprostřední blízkosti čekárny,“ popsala tisková mluvčí Nela Friebová.

Rekonstrukcí projde také druhé podlaží budovy, které se připraví pro komerční prostory. Vstup do budovy a na první nástupiště bude zcela bezbariérový.

 „Namísto jednopodlažního objektu, který je nyní k budově přidružen, vzniknou parkovací stání, chodník a zatravněná plocha. Další stání pro auta a kola vzniknou podle architektonické studie města v přednádražním prostoru, kde současně dojde k úpravě autobusových zastávek a chodníků,“ uvedla Friebová.

Celková rekonstrukce bude navazovat na připravovanou modernizaci trati Nemanice – Protivín – Písek město. Práce vyjdou na 54 milionů korun a měly by být hotové v červenci 2022.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Aktron / Wikimedia Commons

Štítky Písek, rekonstrukce, nádraží, oprava, Správa železniční dopravní cesty, vzhled

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa železnic začala rekonstruovat výpravní budovu v Písku. Vrátí se její historický vzhled  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.